11. 4. 2020

Novinka pod lupou: Brews Brothers (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Brews Brothers (Sládci v přízni)
Žánr komedie
Stanice Netflix
Premiéra 10. 4. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 28 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Dva bratři nebyli dlouhá léta v kontaktu. K jejich smůle jsou ale zároveň ti největší znalci piva, kteří dokážou vytvořit neskutečně chutný zlatavý mok. Jen kdyby tak dokázali pracovat na budování rodinných vztahů stejně pilně, jak pracují na výrobě piva.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Něco tak trapného už jsem dlouho neviděla. Tak nějak jsem pořád doufala, že když to má Netflix, dokáže i z komedie, která už tématem zavání průšvihem, vytěžit něco dobrého. Bohužel, nestalo se. Bylo to ještě horší, než jsem si dokázala představit.

Pilot je v podstatě ukázkou nevkusu. Když pominu nesympatické postavy, které mi všechny lezly na nervy od začátku do konce, pořád z toho vychází kousek, ke kterému se už nikdy nevrátím. Ještě o několik tříd horší než postavy totiž byly samotné vtipy a vtipné situace. Nebo spíš snahy o vtipy a vtipné situace.

Nevím, co bylo horší. Je tady tolik adeptů, třeba opilý pes. Ale vrcholem pro mě byly asi vtípky o ejakulaci (s nechtěným vyvrcholením, pun inteded) a pak samotný závěr, který vám s prominutím vyspoileruju – distributor si zamiloval chuť piva, do kterého jeden z bratrů načůral. Jako nezlobte se na mě, ale opravdu nedokážou scenáristé vymyslet nic jiného, takže jim nejvtipnější přijde ejakulace a močení v kombinaci s pivem? A někdo souhlasí s tím, že je to natolik vtipné, že si to zaslouží natočit seriál a pustit do vysílání? Kam jsme se to dopracovali.

  • nechutné nevkusné pokusy o vtip
  • oba bratři
  • ostatní postavy
  • utrpení sledovat
10 %
Mé hodnocení
ragelly

Ani. Jeden. Vtip.

Za celou epizodu jsem se snad ani jednou nezasmál. Vlastně jsem se cítil, jako bych sledoval nějaký fanseriál na youtube (ano, kvalita kamery a scén tomu odpovídá), který si vymyslela v hospodě u stolu parta kamarádů – protože jim přišel vtipný. Jenže on je vtipný právě jen jim.

I když si osobně myslím, že kdyby se dramaturg trochu snažil a vypointoval vtipy (no tak, pes čepující si pivo vtipný je… jen ne tady), mohlo to být vtipné i občas. Takhle před vás seriál hodí vtípek… třeba člověka házejícího šipky mezi hosty a než ho stihnete zaregistrovat a zasmát se mu (nebo taky ne), tak se kamera obrátí ke kadícímu bezdomovci, kterého mimochodem hraje Toby Huss… nechápu proč se k tomuhle snížil.

Celý pilot jsem měl pocit, že ani jeden z hlavních herců nemá zkušenost s komedií, nebo s herectvím obecně. Alana Aisenberga si pamatuji z Orange Is the New Black a už tam jeho výkon byl dost pochybný. Druhá půlka pilotu to sice občas zachrání (když vynecháme nechutnosti – ano, předčasná ejakulace v důsledku olizování psem je prostě… ach jo, bez komentáře).

A přitom mohlo jít o fakt dobrý koncept. Postava Adama ukazuje až okatě přemoudřelost městských „milovníků piva“, kteří preferují svrchně kvašený nefiltrovaný ležák se třemi rmuty a tóny jehličí a závanem skořice a Wilhelm zase naprostou dutost lidí, kteří chtějí strašně moc být úspěšní ve věci, kterou dělají rádi, ale nemají ani ponětí o marketingu a ekonomii.

Jenže to by nesměla celý koncept zabít snaha nacpat tam milion nesouvisejících vtipů o masturbaci, anatomických defektech, ukazování nahých zadků a kadění (ať už na záchodě nebo bez něj). Díky tomu se vytratil ten původně celkem i vtipný koncept a hlavní vtip celé epizody. Toto vážně vypadá jako kdyby se k materiálu tvůrce dostal jeho čtrnáctiletý syn.

  • v dobrých rukách by ten seriál byl docela dobrá komedie
  • celý seriál vypadá ultralevně
  • když už chtějí dělat seriál o pivu, mohli by se ho aspoň naučit čepovat, aby to nevypadalo jako když uklízečka vyplachuje kýbl
  • Alan Aisenberg
  • znova platí, že co je divné, není vždy vtipné
  • proč by kdokoliv dělal seriál o pivu a každou druhou minutu byl nechutný vtip o masturbaci nebo sexu?
  • jarová pěna není pivní pěna
  • 20 sudů zachrání pivovar? To pivo musí stát víc jak zlato
20 %
Mé hodnocení
Seraphine313

Jako člověk, který má rád pivo a několik měsíců pracoval v pivovaru, jsem se na tento seriál docela těšil. Sice jsem pracoval v expedici a ne ve výrobě, ale i tak bych řekl, že o pivu něco vím. Takže jsem očekával něco trochu více zaměřeného na samotné pivo, bohužel se to zaměřilo pouze na nevkusný humor.

Když jsem viděl trailer, tak jsem byl natěšený, viděl jsem v něm pár zajímavých a i lehce vtipných věcí. Nejvíc jsem se však těšil na Flulu, který však v pilotu nebyl. Místo toho jsem viděl epizodu plnou nechutných vtipů. Osobně se mi z nich nedělá špatně a ani se z nich necítím pohoršeně, ale přijdou mi nevkusné a neskutečně trapné. I když preferují Radegast nebo malé lokální pivovárky, ale i tak mě potěšila narážka na české pivo v podobě „Czech Please Pilsner.“

Kromě těchto „vtipů“ a iritující bratrské rivality musím zmínit i to, že pilot byl neskutečně nudný a ze seriálu jsem neskutečně zklamaný, doufal jsem, že by to mohla být nějaká komedie pro mě, ale nestalo se tak. Takže teď se musím konečně dokopat k filmu Drinking Buddies, který už strašně dlouho odkládám, jelikož se seriálem končím hned po pilotní epizodě.

  • narážka na české pivo
  • nevkusný humor
  • iritující bratrská rivalita
  • neskutečná nuda
10 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu