20. 2. 2020

Novinka pod lupou: For Life (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název For Life
Žánr drama, právnický
Stanice ABC
Premiéra 11. 2. 2020
Vysílání úterý, 22:00
Délka pilotu 43 minut
Předskokan Black-ish
Konkurence FBI: Most Wanted (CBS), New Amsterdam (NBC)
Tipovačka

O čem to je?

Vězeň si udělá právnický titul a začne obhajovat své spoluvězně, zatímco se snaží zvrátit svůj vlastní rozsudek smrti, který dostal za zločin, který nespáchal.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Líbilo se mi to. Zase trošku jiná právničina, než na co jsme zvyklí. Jasně, ve výsledku je to stále to stejné dokola, ale twist s právníkem-vězněm se mi líbí. První díl byl podle mě jen takové zahřívací kolečko, jsem zvědavá, kam se příběh přesune v průběhu celé série.

Doufám, že nepůjde ryze o epizodní seriál, ale budeme se stále hlouběji dostávat i do nitra případu samotného hlavního hrdiny. Pilot nabídl hodně nepřátel, kteří mu můžou házet klacky pod nohy, tak jsem zvědavá, jestli v tom nakonec bude i nějaká ta konspirace. Myslím, že seriálu by to slušelo.

Na to, že jde o seriál z Velké pětky, tak vypadá docela solidně. Tím nechci žádnou tvorbu shazovat, ale přece jen kabelovky nebo streameři si můžou dovolit více popustit uzdu. Ale For Life na první pohled vypadá skutečně slušně a myslím, že fanouškům právnických seriálů se bude líbit.

Samozřejmě by to nebyl seriál, kdybychom tu velké drama neměli i okolo rodiny hrdiny. Závěrečný velký zvrat jsem čekala hned od začátku, rozhodně nešlo o nejgeniálnější odhalení, jaké jsem kdy viděla. Ale cílem asi bylo hrdinovi dodat motivaci k řešení vlastního případu, takže se těším, jak se to s ním v dalších dílech bude vyvíjet. Nemyslím si, že by For Life potřeboval deset sezón a 300 dílů, abychom si ho užili. Stačí jedna nebo dvě série, které ale budou mít hlavu a patu, a především pak důstojné zakončení.

  • zajímavá právničina
  • případ hrdiny nabízí potenciální serializovanost příběhu
  • očekávané zvraty
  • ničím nepřekvapí
  • na první pohled vypadá jako epizodní záležitost
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Na začátku pilotu vidíme člověka, který věří v to, že může dosáhnout úspěchu a pravdy čistými prostředky, ale v průběhu epizody pozná, že proti zkorumpovanému systému, který ho za mříže dostal, bude muset využít praktiky z dosti šedé části zákona, což jsem u právních seriálů moc neviděl. Je však pravda, že jsem jich moc nesledoval, ale způsob, kterým to bylo v pilotu provedeno, tedy celá ta padělací montáž byla skvělá.

Na obsazení si taky nemůžu stěžovat, Nicholase Pinnocka znám pouze z Counterpart, kde však nedostal moc prostoru zazářit, ale tady byl skvělý. A Indiru Varmu zase znám z Carnival Row a Game of Thrones, kde jsem její postavy sice neměl v lásce, protože nebyly zrovna kladné, ale byly dobře napsané i zahrané.

Seriál pravděpodobně bude patřit mezi mé nejoblíbenější seriály tohoto roku. Bude to taková ta napínavá oddechovka jako A Million Little Things (a This Is Us, na který bych se už měl konečně podívat), kde není akce ale hutný, místy až extrémně přestřelený příběh.

  • inspirováno skutečnými událostmi
  • padělací montáž
  • obsazení
80 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu