2. 3. 2020

Novinka pod lupou: Followers (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Followers
Žánr drama
Stanice Netflix (Japonsko)
Premiéra 27. 2. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 53 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Miki Nakatani, Elaiza Ikeda, Mari Natsuki, Yuka Itaya, KOM_I, Mika Nakashima, Tadanobu Asano, Shuhei Uesugi, Nobuaki Kaneko, Hidekazu Mashima, Sho Kasamatsu, Yutaro

O čem to je?

Začínající herečce se nedaří prosadit. Její štěstí se obrátí k lepšímu, když jednoho dne náhodou potká slavnou japonskou fotografku. Ta si jí všimne a publikuje její fotku na svůj Instagram. Hrdinka se najednou dostává do povědomí lidí a vstoupí do světa, který sdílí další ženy z Tokia, které si jdou za svými sny.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Konečně se někdo rozhodl využít téma sociálních médií a ukázat i v seriálu, jak jedno šťastné sdílení influencerem může úplně změnit váš život. V dnešní době žijeme ve světě Facebooku a Instagramu a lidi se často na těchto platformách dokážou uživit jako influenceři. Samozřejmě sociální sítě slouží i ke zviditelnění lidí v dalších odvětvích jejich činností, především u komiků, zpěváků, malířů, fotografů, make-up artistů a dalších.

Právě tím se zabývá i tato japonská novinka od Netflixu. Slavná fotografka se dostala na vrchol vlastní pílí. Náhodou si všimne neúspěšné herečky, udělá si jeden cvak mimo svou práci, nasdílí ho na osobní Instagram s miliony followerů a herečce se náhle změní život.

Pilot je takovým dlouhým představením postav, v podstatě se děj začne rozjíždět až v poslední minutě. Ale líbilo se mi, jak první díl vykresluje prostředí tohoto glam průmyslu. Dočkali jsme se profesionálního focení, předávání prestižních cen včetně červeného koberce, ale i ukázky osobních starostí, které jen dokazují, že nemůžeme brát ohled pouze na to krásné, co vidíme na první pohled. Protože ač je člověk sebeúspěšnější a vypadá sebešťastněji, nikdo kromě něj samotného netuší, co se za tou šťastnou maskou skrývá.

Jediné, co mě od dalšího sledování odrazuje, jsou moje vlastní preference. Japonština mi nezní příjemně na poslech a japonští herci mi nepřijdou sympatičtí. Kvůli tomu jsem měla problém si kohokoliv oblíbit a i když prostředí a zpracování je pro mě jako dělané, právě kvůli postavám, které jsou mi jedno, se sledováním asi pokračovat nebudu.

  • moderní a aktuální téma
  • prostředí
  • ukazuje to dobré ze světa influencerů, ale i to špatné, co nejde na první pohled vidět
  • osobní nezaujetí japonštinou a japonskými herci
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu