4. 5. 2020

Novinka pod lupou: Láska v čase korony (Česká televize)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Láska v čase korony
Žánr komedie
Stanice Česká televize
Premiéra 4. 5. 2020
Vysílání pondělí, 21:10
Délka pilotu 20 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Karanténa věci mění. Jen ti sousedé se pořád chovají stejně bláznivě. Hlavními hrdiny hořkovtipného příběhu jsou lidé, mezi něž globální pandemie vrazila ochranný štít: teenager Franta, jehož rodiče se nestihli vrátit ze zahraničí, senior Libor, který je po letech odkázán sám na sebe, protože jeho žena uvízla mimo město, a mladý manželský pár Petr a Anna, pro který bude zákaz vycházení rozhodující zkouškou vztahu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Solidní. Na to, že novinka vznikla v podstatě na koleně za nějaké 2–3 týdny, tak myslím, že všichni odvedli hodně dobré výkony. Ochranná průhledná skla dodala všemu na vtipu. Šlo vidět, že se dobře baví, když se snaží dostat skleničku s vínem ke rtům nebo telefon k uchu. I když musím říct, že mě to trošku rozptylovalo – pořád jsem sledovala, jak to chtějí udělat, a skoro jsem zapomínala vnímat samotné dialogy.

Pilot utekl jako voda. Máme tu tři prolínající se dějové linky a každá má něco do sebe. Musím říct, že ten student jako by z oka vypadl mému muži. Hodně jsem se zasmála nad hláškami typu „to jsem tady fakt posledních 14 dnů pařil tu hru?“ – věřte mi, je to dost dobře možná realita!! To samé, když si dělal čínskou polévku, očividně spousta mlaďochů si nic jiného uvařit nedokáže, opět jako by to vypadlo z běžného života.

Líbilo se mi taky zakomponování tiskovky, ale taky celého toho magoření ohledně nakupování zásob na horší časy. Celý pilot působil dobře promyšleně, dobře zahraně s jistou dávkou nadhledu, a v rámci možností dobře zpracovaně. Za sebe můžu říct, že z toho mám ještě lepší pocit než z toho prvního českého korona projektu.

  • vtipné
  • ze života
  • vypadá profesionálně
  • dobrý výběr herců
  • práce s ochrannými skly
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Upřímně řečeno, tenhle seriál je tak zbytečný, že psát na něj Lupu je dost za trest. Tohle mělo snad jen jediné plus – herci a další profese okolo měli práci. Jinak je to hrozná agitka bez kouska vtipu.

Ano, v některých situacích se možná poznáte, ale otázkou zůstává, jestli je tohle něco, na co by teď chtěl někdo koukat. Myslím, že většina z nás chce naopak při sledování seriálů na současné dění na chvíli zapomenout. A pokud už jste na tomto webu, tak určitě nebude problém nechat se inspirovat k sledování něčeho kvalitnějšího.

Víc písmenek a času odmítám tomuto pilotu věnovat! Snad jen povzdech nakonec – další díly se budou psát podle příběhů diváků?! Bakaláři, přestože taky měli slabší příběhy, se musí otáčet v hrobě!

  • práce pro zúčastněné
  • některé herecké „výkony“
  • že to vůbec vzniklo
20 %
Mé hodnocení
Tempy

Slovo úvodem. Wow. Retro. Jenže nejhorší na tom je, že nevíte, jestli si z vás tvůrci dělají srandu hned od začátku, nebo to myslí opravdu vážně. Fakt do teď netuším. Každopádně plastové krychle na hlavách nemají chybu. Mimochodem, dnes začal na britské ITV podobný pořad a v traileru britští herci žádný podobný vynález neměli. Takže jsme napřed!

Samotný příběh, jak řekli tvůrci hned z kraje, je jednoduchý a ničím nepřekvapí. V linii důchodce-puberťák se v podstatě smrskne do jednotlivých gagů, které bohužel nejsou tak vypointované, jak by být mohly. Druhá linie už nabízí trochu víc, ale i tady je plno v tuhle chvíli již milionkrát slyšených rádoby vtipů na současnou krizi. Zápletka s milencem do budoucna dává nadějí, že se vtipy nebudou točit jen okolo toho, kolik je potřeba nakoupit toaletního papíru.

Iva Pazderková mi přišla na druhé straně Skypu skoro zbytečná, v podstatě sloužila jen jako uvedení do situace s milencem. To paní učitelka v druhé linii byla lépe zakomponovaná. Zároveň chválím vtip s jejím uživatelským jménem.

Celkově mi to přišlo spíš slabší, těžko říct, jestli se dá z podobného tématu vyždímat něco zábavnějšího. Každopádně hlášky alá Most! nečekejte. A nejspíš na to do konce krize i zapomenete.

  • uživatelské jméno na Skypu
  • nápad s kbelíkem od křupek
  • plastové krychle
  • vtipy jsou moc jednoduché a provařené
50 %
Mé hodnocení
Fruiko
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Kolombo

Kolombo

Skvělá oddychovka. Druhý díl se už povedl víc :)
před 4 roky
Další články k tématu