26. 1. 2020

Novinka pod lupou: Cobra (Sky One)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Cobra
Žánr drama
Stanice Sky One
Premiéra 17. 1. 2020
Vysílání pátek, 21:00
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Velkou Británií otřese obrovský celostátní výpadek energie, který ohrožuje mnoho životů. Komise COBRA složená z britských předních expertů a politiků se musí sejít, aby společně přišli na to, jak světla znovu nahodit.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak tohle pro mě bylo opravdové překvapení. Název mi nic neříkal, Cobra je jeden z těch seriálů, které jsem náhodně našla, ale o kterých jsem nikdy dřív neslyšela. Ty mám nejraději, protože k nim přistupuju s nulovým očekáváním, a občas se stává, že odcházím velmi mile překvapená.

Seriál od Sky One mě zaujal hned úvodní scénou, ve které se mi vrátily mé stále neutuchající, spíše stále rostoucí obavy z letošních dovolených. Letadlem jsem poprvé letěla loni, letos se chystám zase, ale seriály, které ukazují pády, havárie a letadlo na dvě půlky, ty mi moc optimismu nepřidávají. Každopádně oceňuju míru napětí a akce, seděla jsem u obrazovky jako přikovaná a čekala, co se stane dál.

Samotný pilot nakonec není tak akční, jak se z úvodu zdálo. Jde spíše o politické drama, což ale rozhodně nevnímám jako mínus. Dočkala jsem se zde chytrého a zajímavého scénáře, propracovaných hbitých dialogů a velmi dobře napsaných a zahraných postav, které mě skutečně bavily. Každý má něco do sebe a na všechny se těším v dalších dílech, což se mi u britských dramat až tak často nestává.

První díl je jen takovou předmluvou, vůbec nemám představu, jaká katastrofa v zemi vypukne v dalším díle, až proud skutečně vypadne. Mě nad tím takto nikdy nenapadlo přemýšlet, že vlastně nejde jen o to, že nebudu moct jít přes den na internet nebo si otevřít práci a vydělávat peníze, ale že tady jsou mnohem horší scénáře – jak budou po pár dnech fungovat nemocnice, jak se jejich zaměstnanci budou dostávat do práce a podobně… Jedna bouře na Slunci a vícedenní (zde dokonce potenciálně několikaměsíční) výpadek energie může mít skutečně devastující efekt na celou zemi ve všech společenských i průmyslových odvětvích.
  • postavy
  • chytré dialogy
  • akční úvod
  • dokáže si udržet mou pozornost
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
fabec1222

fabec1222

Na tohle se taky těším, snad se najde někdo na titulky :)
před 4 roky
Další články k tématu