30. 1. 2020

Novinka pod lupou: Nový život (JOJ)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Nový život
Žánr drama, komedie, sportovní
Stanice JOJ
Premiéra 15. 1. 2020
Vysílání úterý až pátek, 20:35
Délka pilotu 52 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Tři nejlepší kamarádi a bývalí spolužáci Dušan, Pavol a Lucia se rozhodnou ukončit své dobře rozběhlé sportovní kariéry. Každý z nich pro to má ale vlastní důvod, ať už jde o rodinu, zranění nebo touhu po změně. Všichni tři se ocitnou na začátku nového života a musí si vybrat cestu, po které se dále vydají.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak tohle pro mě bylo docela utrpení. Na začátku jsem si myslela, že bych se mohla bavit, ale bylo to čím dál horší a od půlky už jsem jen čekala, kdy to konečně skončí.

Hlavní postavy jsou všechny na šlak trefení. Sukničkář mě tak nudil, že když jsem ho pak viděla v Hniezdu, úplně jsem se vyděsila, že už si vyhlíží další ženské i v jiném seriálu. Fotbalistka mi nepřišla ani trošku sympatická. A naštvaný hokejista, který dokola omílá své vymlácené zuby? Děkuji, mám dost.

Hlavně nechápu, jak tito čtyřicátníci můžou být na vrcholu svých profesionálních kariér. Jasně, v reálném světě máme taky pár vrcholových sportovců, kteří si i s věkem udržují výborné výsledky a vzhlíží k nim celý svět. Ale opravdu mi chcete namluvit, že tady to je čirou náhodou celá jejich gymplácká třída? Opravdu se všichni, ÚPLNĚ všichni dokázali prosadit v profi sportech a vydržet v nich na vrcholu dvacet let? Vždyť ve svých rušných životech plných tlachání, chlastání a balení ženských nemají skoro čas ani na trénink, natož na nějaké další cvičení ve fitku, které je určitě taky podmínkou.

Já vím, je to jen seriál. Ale když vás nezaujmou postavy a u příběhu se pomalu začnete nudit, tak vám prostě nezbyde, než o těchto věcech začít přemýšlet. A jak u toho začnete přemýšlet, je zle :-)
  • oddychovka k žehlení
  • nelogické
  • nesympatické postavy
  • děj se táhne a nebaví
30 %
Mé hodnocení
ragelly

No jo, další slovenský kousek, ještě abych u toho nebyl. Jako úplně se mi do toho nechtělo, poslední seriál tohoto typu u měl byl Oteckovia, kde jsem nakonec taky skončil někde v polovině 1. série, tady ty denní seriály, to asi není úplně pro mě. Ale Nový život vypadá docela jako výjimka.

Ze slovenských herců obsadili do hlavních postav příjemné lidi, mám pocit, že jsem ještě nikdy neviděl všechny tři spolu, ale tím si nejsem jistý, každopádně tady fungují jako dobrá parta. Líbí se mi nápad se slučákem, postavy byly představeny nenásilně, zároveň nebylo odhaleno moc, jen tak, aby si člověk udělal představu, ale zároveň sledoval dál. Trochu nezvyk pro mě byl Max Bolf, který tu ztvárňuje Tomáša. Ale já ho mám pořád zapsaného z Našich a tam byl Tomáš bratr (do toho se v dalších dílech objeví Laura Petersen, která hraje Tomášovu přítelkyni, ale v Našich hrála přítelkyni druhého bratra), pro mě teda dobrý guláš a nezvyk, ale pohoda.

Celkem mě zklamalo, jak málo jsme toho viděli. Některých postav (a tím i herců) jsme se vůbec nedočkali a já se na ně tak těšil. Ale dobry, chápu, že to nejde vše hned rozjet, jen jsem se fakt na to školní prostředí těšil, především kvůli postavám, ale i vtipům (které alespoň podle sestřihů vypadají dobře a fakt mě lákají na další díly). Co ale opravdu neodpustím, je konec. Schválně jsme si pustil začátek druhého dílu, jestli tam scéna nepokračuje, nepokračuje a působí to fakt blbě. To se opravdu tvůrcům nepovedlo.

Jsou tu vtipná místa, které oceňuji, protože v našich končinách je častější trapnost, i když možná i tady to bylo o ní, jen jí bylo tolik, že to na mě působilo až vtipně. Třeba charakteristika Rakušáka (na Němce to nemá dost peněz a na Slováka dost srandy), podobně pak démoni, kteří jsou mezi námi. Jo, bavil jsem se.

Místy je to asi předvídatelné, trocha těch hluchých míst, ale celkově mezi konkurencí v tomto žánru i v porovnání se staršími kousky je to super. Opravdu mě lákají i další části a pokud by to mělo mít jen těch 40 částí, tak dám v létě asi maraton, třeba ho v půlce vzdám, třeba ne.
  • obsazení
  • vtipy
  • úvodní skladba (na Hniezdo ale asi nemá)
  • chybí některé postavy
  • useknutý konec
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
jesmot

jesmot

Jak to tak vidím, tak bych měl asi mít zakázané hodnocení slovenských seriálů. Řekněte mi někdo, že nejsem...
před 4 roky
kat

kat

Nie si jediny :D ja som si to pustila zo zvedavosti a uprimne som od toho nic necakala. Mozno preto to tiez...
před 4 roky
Další články k tématu