22. 1. 2018

Novinka pod lupou: Vlci (JOJ)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Vlci
Žánr Drama
Stanice JOJ
Premiéra 2. 1. 2018
Vysílání úterý a čtvrtek ve 20:20
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál nabídne divákům příběh plný napětí a vášně, který se volně inspiruje skutečnými politickými vraždami z 90. let 20. století. Soudce Hirsh je žhavý kandidát na pozici předsedy nejvyššího soudu, veřejnost ho miluje, protože pro ni je symbolem spravedlnosti. Nikdo však netuší, že hrdina skrývá temné tajemství. Před 20 lety nespravedlivě odsoudil přítele, který spáchal sebevraždu. Když Hirsh získá vysněný zámeček s revírem, seznámí se s mladým Andrejem, který je synem odsouzeného muže. Soudce dělá vše pro to, aby se tento mladík nikdy nedozvěděl, za jakých okolností jeho otce odsoudil. Jeho manipulace však zkomplikuje láska. Hirshova dcera, právnička Alica, se s Andrejem setká v době, kdy hrdina získá stopu, jež by mohla očistit jeho otce.

Hirsh ale netuší, že i on sám se v minulosti stal pouze hračkou v rukou mocnějších. Ti ho nyní znovu donutí jednat. Soudce se musí pokusit opět našít vraždu na nevinného člověka, na Andreje. Alica si musí vybrat, komu věřit a koho obhajovat. Kdo je vrah a kdo je oběť? Otec, nebo milenec?

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Když jsem si stahovala seriál Vlci, nevím proč, ale absolutně mě nenapadla myšlenka, že by to mohlo být skutečně o vlcích. Čekala jsem, že název ponese nějaký symbolický význam, na který se poté bude narážet. Do jisté míry to tak je, vlci naštěstí nebyli jedinou (a dokonce ani hlavní) jednotkou pilotu, ale jak jsem začala sledovat a hned ta první scéna zahrnovala hrdinu v lese z vlky a následnou vysokoškolskou přednášku o vlcích, tak jsem to měla chuť vypnout.

Naštěstí čím dál se pilot dostával, tím více začínal plnit svůj dějový popis, který JOJ na svém webu nabízí. Politika se zde míchá se zločinem, tuto kombinaci mám ráda. Když do ní ještě přimícháte romantickou dějovou linku, tak to možná pár lidí odradí s tím, že půjde zase jen o jinou verzi soap opery, ale pro mě je to další zpestření. V pilotu každopádně není ani naznačení tohoto vývoje, oba mladí hrdinové se setkají jen na pár vteřin a v ne zrovna přátelské situaci, proto mě posléze čtení obsahu mírně překvapilo.

Líbí se mi, že se seriál inspiruje skutečnými událostmi. Dokazuje, že nejen USA nebo Velká Británie můžou mít zajímavou kriminální minulost, která stojí za zfilmování. I když se pilot soustředil především na představení postav a spojitost se soudcovou minulostí naznačil jen docela podprůměrnými zdramatizovanými flashbacky s prapodivným hudebním podkresem, vidím ve Vlcích potenciál.

Jeho velkou výhodou je serializovaný děj, solidní herectví (především ze strany představitele soudce) a povedený mix žánrů. Netvrdím, že jde o seriál, u kterého musíte sedět a ani nemrkat, aby vám něco neuteklo. Ale pokud hledáte něco jako podkres k jiné práci, určitě tento projekt stojí za pozornost.
  • mix žánrů
  • podle skutečných událostí
  • představitel soudce
  • nekvalitní a přehnaně dramatické flashbacky
  • vlci
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
phoboska

phoboska

Veď počkaj, 50 min budeš pozerať na "pohnuté" osudy hlavných hrdinov, ich trápenie, boj za lásku...
před 6 roky
milosh

milosh

Není to vůbec špatný. Mix žánrů zajímavý, "vlci" a hlavně vlče pěkní - zvířátka já můžu všude,...
před 6 roky
Tesa.

Tesa.

Tak neni som jediná, ktorej to vadí, juchú :D v mojom okolí to pár ľudí pozerá a buď im to nevadí...
před 6 roky
Další články k tématu