21. 3. 2018

Novinka pod lupou: For the People (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: For the People
Žánr: Drama / Právnický
Stanice: ABC
Premiéra: 13. 3. 2018
Vysílání: úterý ve 21:00
Délka pilotu: 42 minut
Předskokan: Black-ish
Konkurence: Bull (CBS), The Mick (Fox), This Is Us (NBC), Black Lightning (The CW)
Tipovačka: Všechny týmy kromě Optimistů tipují zrušení. Souhlasí i lid s převahou 63 % hlasů.

Kdo?

Tvůrce: Paul William Davies
Herci: Britt Robertson, Jasmin Savoy Brown, Ben Rappaport, Anna Deavere Smith, Hope Davis, Ben Shenkman, Regé-Jean Page, Wesam Keesh, Susannah Flood, Vondie Curtis-Hall

Ve zkratce

Příběh se odehrává u newyorského federálního soudu, kterému se přezdívá také „The Mother Court“. Drama sleduje nové právníky pracující na obou stranách, jak pro obžalobu, tak i obhajobu. Advokáti se zabývají vysoce postavenými a riskantními případy, zatímco se jejich vlastní osobní životy proplétají.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Od seriálu For the People jsem toho moc nečekala, spíše jsem měla nízká očekávání, což je možná důvod, proč jsem teď tak mile překvapená.

Jde o právnické drama z produkce Shondalandu, jehož podpis je na seriálu znát a přímo z něj srší. Pokud jste viděli seriály jako je Scandal, The Catch nebo How to Get Away with Murder, tak podobu rozhodně naleznete. Pokud máte tyto seriály rádi (jako já), tak se vám zalíbí i For the People.

Po celou dobu se mi líbilo, že jsou nováčci rozděleni prakticky do dvou týmů a čelí na případech jeden druhému. Naskýtá se tím totiž možnost popárovat je různě do dvojic, což s sebou přináší různou dynamiku a chemii mezi těmito postavami. Každá z postav je navíc jiná a něčím specifická, takže je jednoduché si většinu z nich oblíbit, jelikož si na každém najdete něco, čím si vás získá.

Co se děje týče, rozhodně se divák nenudí, protože se řeší více případů najednou, a tak se stále něco děje. Tady však z dlouhodobějšího hlediska může nastat problém, protože se zdá, že se bude jednat pouze o epizodní zápletky.

K obsazení také nemám výtky, dokonce mě potěšilo přeobsazení Sandry, jelikož Britt Robertson mám ráda už z dob LUX (a Secret Circle). Akorát bych se na místě tvůrců bála, jelikož herečka nemá zrovna štěstí, když přijde na prodlužování seriálů :D
  • řeší se více případů
  • produkce Shondalandu
  • chemie mezi postavami
  • sympatické obsazení
  • epizodní zápletky
80 %
Mé hodnocení
gabik.029

Během sledování jsem se nemohla zbavit dojmu, že se dívám na takovou roztomilou, nevinnou verzi How to Get Away with Murder. Verzi, která postrádá napětí, vzrušení a upřímně řečeno i zápletku. Tím nechci říct, že jsem se nebavila; právnické seriály patří mezi mé oblíbené a tento jede přesně podle šablony. Jen ve srovnání obou seriálů je Murder asi pro většinu diváků o poznání lákavější.

Seriál z dílny Shondalandu nemůže jinak, než tu hlavní kartu vsadit na své postavy. Těch tu máme hodně a musím říct, že zatím mi nikdo nepije krev. Všichni mají potenciál a společně jim to dobře funguje. Líbí se mi, že jsou v soudní síni postaveni proti sobě, takže v každém díle můžete hádat, kdo tentokrát dokáže zvítězit a porazit toho druhého. V tomto ohledu mi to připomíná trošku JAGa nebo Ally McBeal, kde taky právníci – kamarádi stáli proti sobě.

Co mě hodně potěšilo, to byl vývoj jednoho z případů. Samozřejmě nechybělo citové vydírání směrem k divákovi se snahou moralizace. Ale byl tu twist, když na konci porota rozhodla pro vítězství druhé strany. Doufám, že takových překvapení bude v seriálu víc, a myslím, že tímto neztratí své kouzlo, protože nikdy nevíte, na kterou stranu se váhy přikloní.

Pokud ovšem hledáte něco nového či originálního, For the People není pro vás. Už jsem to naznačila zmínkou o šabloně právnického žánru a miliardou přirovnání k jiným seriálům, které mě většinou nikdy nenapadnou. Prostě je to další právničina se spoustou postav a více či méně zajímavými případy. Fanoušci žánru budou spokojení, nikoho nového ale seriál asi nalákat nezvládne, a to ani přesto, že jde o dílko ze Shondalandu.
  • sympatické postavy
  • vyústění jednoho případu
  • zábavná právničina
  • nic navíc
  • slabší verze Vražednách práv
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát šanci seriálu For the People? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Barunka Froňková

Barunka Froňková

Nevíte kde koukat ?? Už od premiéry hledám a nikde to nemůžu najít.
před 6 roky
Jenny17

Jenny17

To bych ráda zkusila .o)
před 6 roky
Destinytte

Destinytte

Začala jsem na to koukat hlavně kvůli Britt (kterou jsem dříve nesnášela, ale zamilovala si ji díky...
před 5 roky
Další články k tématu