31. 8. 2018

Novinka pod lupou: On the Edge (Channel 4)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název On the Edge
Žánr Drama
Stanice Channel 4
Premiéra 14. 8. 2018
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 24 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Třídílná antologie tří tematicky propojených témat osvětluje klíčové pohledy na kriminální systém a spravedlnost. Vypráví příběhy kriminálníků, svědků a obětí, kteří symbolizují skutečný život v současné Británii.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Připadám si jako bezcitná potvora, když sleduju podobný typ seriálů. Ale neskutečně mě vytáčí, když sociální pracovníci začnou být přehnaně zainteresováni do osudů svých klientů, začnou se s nimi potloukat i mimo práci, snaží se jim pomáhat co to de, nastěhují si je k sobě, vše za ně vyřizují… to prostě nedává smysl. Víte, kolik takovým lidem projde denně pod rukama případů? Kdyby měli u všech dělat to, co tady ta hrdinka dělala pro místní případ, tak by jim nestačilo 100 hodin denně.

Je to antologie, druhá epizoda asi bude úplně o něčem jiném. Ale ta první mě natolik vytočila, že nemám sebemenší chuť sledovat dál. Postavy nesympatické, nejsem si ani jistá, jak moc reprezentují Británii (jak je to napsáno v popisu seriálu). A pak to jejich debilní chování. Za prvé, když už dělám něco, kvůli čemu by mě mohli vyhodit z práce, tak to nepřiznám v posteli svému kolegovi nebo dokonce šéfovi. Za druhé, když tu holku přeřazovali jiné pracovnici, tady ta seděla za skleněnými dveřmi a koukala na ně, a jakmile holka odešla, hrdinka se za ní rozběhla a šla jí hledat… i když jí byla za zadkem, našla ji až po půl dni. Za třetí, odešla si z práce uprostřed dne, nechala všechno ostatní být, neuposlechla svého nadřízeného a nedostala za to žádný postih. OK.

Jediné, co mě potěšilo, byla krátká stopáž. Půlhodinovka se dala přežít, měla jsem to rychle za sebou. Je ale pravda, že mě to trošku zmátlo, když jsem viděla žánr a pak délku, nebyla jsem si jistá, jestli se mi díl špatně nestáhnul. Ale dobrý, fakt to má jen 25 minut. I tak si ale myslím, že to nestojí za vaši pozornost. Nejlepší na celém seriálu je jeho název, který mi evokoval nějaký super thriller nebo krimi. Bohužel, nic z toho nepřišlo.
  • stopáž
  • nelogické chování
  • nesympatické postavy
20 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
pataaaaaa159

pataaaaaa159

Tak to je první letní seriál, o kterém jsem ani nezaslechl
před 5 roky
Destinytte

Destinytte

Na to se brzo podívám. :)
před 5 roky
Další články k tématu