4. 12. 2017

Novinka pod lupou: Lifeline (YouTube Red)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Lifeline
Žánr Drama / Sci-Fi / Akční / Thriller
Stanice Youtube Red
Premiéra 11. 10. 2017
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 25 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Benjamin Freiburger, Grant Wheeler
Herci Zach Gilford, Sydney Park, Eden Estrella, Usman Ally, Lilan Bowden, Dwayne Johnson

O čem to je?

Lifeline se odehrává v ne příliš vzdálené budoucnosti. Relativně neznámá pojišťovací firma posílá své agenty 33 dnů do budoucnosti, aby zabránili smrtím svých klientů. Nejlepším agentem je Conner Hooks, kterému se vždy podařilo klienty zachránit, tedy až do chvíle, než si na triko vezme ten nejosobnější případ svého života. Když je šestnáctiletá Nora před jeho očima připravena o otce, Conner jí přísahá, že ji ochrání. To však znamená, že ohrozí nejen svou kariéru u Lifeline, ale i svůj vlastní život.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Pokud se nemýlím, jde o moje první setkání s Youtube Red. A opět se mi dokazuje, že služby, které se objevují v seriálovém světě nově, mají co nabídnout. Po pilotu Lifeline jsem nadšená. Tento 25minutový kousek má vše, co k výborné zábavě potřebujete.

Základem je téma. Jde o sci-fi, kde se cestuje časem, aby se zabránilo něčí smrti. Háček nastává v momentě, kdy jedna z agentek na této misi také přijde o život. I kdyby tam nebyl twist v podobě někoho ze zasvěcených, komu jde o život, bylo by to parádní sledovat. Tím, že jde o klienty této společnosti, jsou téměř neomezené možnosti. Každý může zemřít jinak, každý díl tedy může mýt úplně jiný nádech a směr, jakým se vydá, vždy podle konkrétního klienta, kterému jde o život. Jistě, tím, že se do toho připletla jedna z hlavních postav, se příběh serializuje a zaměří na jednu konkrétní událost, která se bude rozplétat. Ani to není na škodu, alespoň tvůrci ukážou, co v nich je. Nicméně doufám, že si i další díly dokážou udržet úroveň, jakou přinesl pilot, a že se příběh rychle neokouká, protože to by mě mrzelo.

Herci jsou výborní. V podstatě tu je hrstka hlavních postav, které hrají významnou roli ve zlomové události pilotu a tím pádem i v celé sérii. Všichni jsou představeni dobře, takže víte, o koho jde, aniž by ale jejich představení zabíralo až mnoho času. Vše je perfektně vyvážené, nechybí ani informativní stránka, trochu hraní na city, ani pořádná akce, což oceňuju. Potěšilo mě hlavně obsazení Zacha Gilforda, kterého miluju už od dob Friday Night Lights, a cameo producenta Dwayna Johnsona bylo parádní a zábavné.

Samotné cestování časem je zde ukázáno zase ve zcela novém světle, úplně jinak než v seriálech z minulé sezóny, kdy bylo toto téma jako hlavní pro Velkou pětku. Možná by se dalo lehce připodobnit k Timeless, ale Lifeline je spíše čisté sci-fi pracující s moderními technologiemi, takový cestovatelský Matrix, chcete-li. Zatímco Timeless mi přišlo spíše lehce nasládlé a hrající si víc na city, navíc se cestovalo do minulosti (pokud vím), tady se chodí měsíc do budoucnosti, a navíc není cesta zpět, což je taky geniální prvek celého příběhu.

Upřímně nemám, co bych vytkla. 25 minut času je zde ideální, bavíte se královsky od začátku do konce a nevíte, co přijde dál. Seriál má svěží nápad a dobře kombinuje akci i běžný život hrdinů, které si ihned oblíbíte. Už se těším, až tohle zhltnu maratonem jako malinu a radím vám, abyste pilot taky zkusili.
  • zajímavý námět
  • herci a postavy
  • serialzizovaný děj
  • stopáž
100 %
Mé hodnocení
ragelly

Docela dlouho jsem se možná nelogicky trochu obávala výtahů. Totiž, když jsem byla ještě dost malinká, viděla jsem s rodiči film o nějakém „obživlém“ výtahu, který rád i s lidmi uvnitř padal a taky je… no… nějak „žral“ či co. Jak říkám, důvěře k výtahům mi to nepřidalo a já raději tvrdošíjně chodila všude po schodech.

Před několika lety už mě naštěstí ta fóbie z pádů opustila, ale i přesto mi tedy Lifeline moc nepomohl. Při jistých scénách (ano, používám množné číslo) mi docela zatrnulo a nějak jsem se nedokázala udržet a hlasitá reakce na sebe nenechala čekat.

Takových „bruťáren“ je v pilotu víc (slušný výkon na ani ne půlhodinu). A i když zrovna nejde mou slabost, výtahy, seriál rozhodně nenudí. Na Lifeline je totiž poznat, že se nejedná o Velkou pětku či televizi obecně, a tvůrci se tak vůbec nedrží zkrátka a nechybí ani docela velká dávka napětí.

I vzhledem k tématu se jedná o zajímavý sci-fi projekt, který zvládá bojovat i s (pro diváky) vstřícnou (pro tvůrce) nevstřícnou délkou. Během sledování jsem měla vlastně problém jen s jedinou věcí, zápletka/motiv s manželkou je hrozné klišé a tvůrci se mohli snažit víc.

Protože jinak je to překvapivě vážně dost dobré. Ale jak dlouhý život ještě čeká normální televize, když tu máme všechny tyto streamovací služby?
  • téma, žánr
  • odvážnost
  • klišé motiv s manželkou
80 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře20zobraz všech 20 příspěvků
Jenny17

Jenny17

Bohužel musím počkat na CZ titulky moc ang nedávám, to už ted mám několik seriálu,že čekám .o(. Musím...
před 6 roky
Caroline115

Caroline115

Vypadalo to zajímavě, ale i když to má pouze 25 minut, mě to teda dost nudilo :-/ Vyhazuju...
před 6 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. První díl byl super, ale pak to šlo hodně z kopce pro mě osobně. Ta dějová linka...
před 3 roky
Další články k tématu