23. 1. 2018

Novinka pod lupou: The Resident (Fox)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: The Resident
Žánr: Drama / Lékařský
Stanice: Fox
Premiéra: 21. 1. 2018 (dostupné od 16. 1. 2018)
Vysílání: neděle ve 22:00 (pilot), poté pondělí ve 21:00
Délka pilotu: 44 minut
Předskokan: Lucifer
Konkurence: Dancing with the Stars (ABC), Kevin Can Wait (CBS), The Voice (NBC), Valor (The CW)
Tipovačka: SerialZone, Edna a pesimisté tipují zrušení, zatímco CWzone a optimisté tipují prodloužení. V prodloužení věří také lid s převahou 56 % hlasů.

Kdo?

Tvůrce: Amy Holden Jones
Herci: Matt Czuchry, Manish Dayal, Bruce Greenwood, Emily VanCamp, Shaunette Wilson

Ve zkratce

Hlavním hrdinou je arogantní doktor Hawkins s nevšedním přístupem, který zaučuje mladého nováčka plného ideálů v jeho první den. Ten vždy plnil všechna pravidla a předpisy, na což teď musí zapomenout, pokud si chce práci udržet. Zároveň má nemocnice na svědomí mnohem větší problém, který souvisí s praktikami místního primáře chirurgie.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Hned na úvod se musím přiznat, že je pro mě pilot (a možná i seriál) zklamáním. Problém je možná v tom, že jsem od něj čekala něco jiného. Lékařská dramata mám ráda, líbí se mi sledovat případy, příběhy pacientů, vývoj lékařů a případně jejich osobní životy, jenže The Resident v tomto ohledu nenabízí to, co bych si přála.

Pacienti a jejich diagnózy jsou spíše na pozadí a slouží pouze jako nástroj k ukázce toho, jak všem místní lékaři předvádí své bezchybné dovednosti. Pokud se někdy hovoří o komplexu Boha, tak v tomto seriálu ho má snad každý doktor. Vadilo mi, jak se lékaři předhání v tom, kdo je lepší, přičemž zejména primáři chirurgie bylo naprosto ukradené, jestli jeho pacienti zemřou, nebo přežijí.

Problém mám i s hlavním hrdinou, dr. Hawkinsem. Nemůžu si pomoct, ale musela jsem se neustále smát tomu, jak se z něj snaží udělat dr. House, což v tomto podání působilo spíše jako parodie. Stanice ale nejspíš chtěla mladšího hrdinu, který na mě bohužel nepůsobil dojmem, že by si mohl dělat co chce. U House se tomu věřit dalo a navíc za to byl neustále kárán svou nadřízenou. Matt Czuchry byl na tuto roli zajímavou volbou, určitě nejsem jediná, koho známá tvář nalákala. Na svou stranu si mě ale nezískal, protože tyhle arogantní a namyšlené typy nemám ráda. Na druhou stranu je hlavní hrdina přesně takto vykreslován už od objednávky seriálu, takže se role zhostil na výbornou. Dr. Pravesh je prozatím takovou šedou myškou, řekla bych, že ho spíše zastínili ostatní.

Navzdory tomu, že mám k seriálu spoustu výhrad, musím říct, že i tak pilot příjemně plynul a i zmíněná negativa mě do děje vtáhla, jelikož se tam stále něco dělo. Pořád lepší tohle, než kdyby se jednalo o naprosto nudnou a nezáživnou třičtvrtěhodinu. Zajímalo mě, jak si primář povede a zda na něj všechno praskne, ale celá nemocnice bude asi nadále držet jazyk za zuby. Protože to přeci dává smysl… Na druhou stranu seriál poukazuje na nedostatky v lékařství a pootvírá dveře do zákulisí nemocnic. Minimálně dalšímu dílu šanci dám, nikdy si o seriálu nedělám obrázek hned po pilotu, ale mé původní nadšení ze mě velmi rychle vyprchalo.
  • děj příjemně plynul
  • žádná hluchá místa
  • arogantní doktoři
  • pacienti a případy jsou spíše na pozadí
  • každý se předvádí
60 %
Mé hodnocení
gabik.029

The Resident je nové lékařské drama, které k sobě láká spoustu zájemců díky prvotřídnímu obsazení. Hlavní dvojici hraje Emily VanCamp a Matt Czuchry a na tyhle jména prostě lidi k seriálům přitahují. I mně to při rozhodování, jestli si to zaslouží šanci, pomohlo.

Resident svým příběhem a postavami nepřináší nic převratného pro lékařské drama, ale vcelku slušně funguje. Od začátku rozdá karty a je jasné, která postava kam patří a kam zhruba jejich vývoj povede.

Přesto, že to nijak nevybočuje z řady, tak to funguje. Začátek je zajímavý a stejně tak i konec. A i průběh epizody je dobře koukatelný a hlavně vcelku utíká. Dá vám možnost si hlavního hrdinu oblíbit a to i přesto, že v životě byste s ním pracovat nechtěli.

Takže pokud se vám zamlouvá obsazení a nemáte na watchlistu dostatek lékařských seriálů, tak doporučuji se pustit do sledování. Na druhou stranu pokud už jich tam máte dostatek, tak vypuštěním Residenta o nic perfektního nepřijdete.
  • prvotřídní obsazení
  • koukatelný průběh
  • zajímavý začátek i konec
  • nic převratného
  • nic, co by tu ještě nebylo
70 %
Mé hodnocení
Pajky

Pilot byl přesně takový, jaký vypadal po zhlédnutí traileru. Jsem naprosto spokojená. Mám ráda lékařská dramata a miluju dramata, ve kterých hrají mí oblíbení herci. Resident je oboje. Jsem na tom tak bídně, že mi ani nevadilo, že Logan od Rory se najednou muchluje s Rebeccou od Justina (Revenge jsem ještě neviděla, takže Emily pro mě zatím není Emily, no). Byla jsem prostě ráda, že je oba znovu vidím v seriálu, který mě navíc baví.

The Resident je jedno z povedených lékařských dramat. Má něco ze soapky, ale zdaleka ne tolik jako Grey's Anatomy. Má něco do Code Black, ale zdaleka není tak uspěchaný a hektický. Prostě zlatá střední cesta, která má dost akce a vzrušení na to, aby vás od začátku do konce bavila, a postavy mají dost vlastní historie a problémů, abyste s nimi mohli soucítit, nebo si na ně alespoň udělat názor hned v pilotu.

Jak příběh, tak i postavy se mi líbí nastejno. Společně vytváří hodně zábavný seriál, který si fanoušci lékařských dramat oblíbí. Jistě, nejde tady o nic světoborného, Resident se ničím neliší, nevyčnívá z davu. Proto největším lákadlem jsou známí herci, kterým role sednou. Především Matt je perfektní, jeho postava je správný rebel se srdcem na pravém místě – přesně tento typ, který mám v seriálech ráda.

Cliffhanger na konci byl rozhodně zvláštní, atmosféra by se dala krájet. Jsem zvědavá, co z toho bude dál a jak se to bude řešit + jestli bude i víc takových případů. Resident je za mě zábavné a herecky skvěle obsazené drama, které stojí za zhlédnutí.
  • herecké obsazení
  • solidní tempo
  • i přesto je pilot přehledný
  • sympatické postavy
  • cliffhanger
  • nic nového pod sluncem
  • neodlišuje se od dalších lékařských dramat
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát šanci seriálu The Resident? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Nikolina

Nikolina

Na lekárske seriály moc nie som ale kvôli Emily to skúsim :)
před 6 roky
Destinytte

Destinytte

Matt a Emily?!♥ Jak mi tohle mohlo utéct? :o
před 5 roky
Romix

Romix

To netuším, já Emily v podstatě stalkuji :D
před 5 roky
Další články k tématu