21. 7. 2022

Novinka pod lupou: Resident Evil (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Resident Evil (Resident Evil: Lék)
Žánr akční, horor
Stanice Netflix
Premiéra 14. 7. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál inspirovaný populární hororovou herní sérií. Příběh se odehrává ve dvou časových linkách. V první z nich se čtrnáctileté sestry Jade a Billie přestěhují do New Raccoon City. Korporátní průmyslové městečko je donutí rychle dospět. Čím více času zde tráví, tím více si však uvědomí, že to není jen obyčejné město a že jejich otec skrývá temná tajemství. Tajemství, která by mohla zničit svět. Druhá časová linka je zasazená deset let do budoucnosti, kdy na zemi zbylo méně než 15 milionů lidí. Zbytek se proměnil v šest miliard monster – lidí, které zvířata infikovala nebezpečným T-virem. Třicetiletá Jade se zoufale snaží přežít v tomto novém světě. Navíc musí skrývat tajemství ze své minulosti – o sestře, otci i o ní samotné.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Myslím, že jsem kdysi dávno viděla první z filmů RE, ale po těch letech si z toho nic nepamatuju. Na seriál jsem ale rozhodně byla zvědavá.

První díl je trošku rozpačitý. Máme tady jen jednu pořádnou akci s dávkou napětí, jinak je to jen takové brouzdání z místa na místo. Flashbacky mají působit zajímavě, ale jsou zbytečně dlouhé a bourají budovanou napínavou atmosféru, což je trošku škoda.

Čekala jsem, že to bude více hororové. Pořád věřím, že seriál ještě nabere tempo a maraton bude nakonec parádní jízda. Pilot ale rozhodně nepřináší ten wow moment, který byste chtěli a upřímně i očekávali.

  • pěkný vizuál
  • akce není špatná, když tam je
  • rušivé flashbacky
  • chování postav nedává smysl (hlavně ve flashbacích)
  • málo akce
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Hned z rozjezdu se přiznám, že jsem viděl všechny filmové Residenty Evily a na seriál jsem byl zvědavý, ale moc jsem neočekával. Jenže výsledek je nakonec ještě horší. Co lze pochválit, je vizuál a jakž takž akční scény, byť rutinně natočené se všemi klišé momenty , ale logika a značně děravý scénář tomu podkopávají nohy. Seriál míří především na mladší diváky, jenže si nejsem jist, zda si oblíbí mladou hrdinku Jade ala Terminátor a McGyver dohromady, starší divák asi bude hodně koulet očima, cože to viděl. Bohužel i ty povedené scény občas provází nedokonalosti, vidět, jak ozbrojená „paní“ hlídá se samopalem v ruce Jade a míří na ni i když kolem pálí cca 50 chlapů kulometné salvy. tak to chce hodně přivřít oko. Jenže i provázání na minulost a sestru má trhliny a působí to chladným dojmem, jako scéna otce Jade (Lance Reddick) s ředitelkou školy, kde si hraje na „tvrďáka“ a snaží se nás přesvědčit, jak je důležitý. A kdo viděl filmy s Jovovich, tak nebude překvapen ani zápletkou (s nezvládnutou postavou ředitelky UMBRELLY). Opět jde o seriál, který plní spíše zadání a to jak, je tak trochu podružné, ale ať to aspoň dobře vypadá. Po třetí epizodě přišla stopka.

  • Vizuál
  • Svižný děj
  • Pro mladého diváka
  • Děravý scénář
  • Nedokonalosti v akčních scénách
40 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Sitheren

Sitheren

Vrchol všeho je nelogicky scénář. Věci nedávají smysl.
před 95 týdny
_-0-_

_-0-_

...to je ale wokesračka, to se jen tak nevidí. Netflix hrdě pokračuje v tradici rostoucí kvantity a...
před 95 týdny
A.R.G.U.S.

A.R.G.U.S.

Další seriál, který je využívá jméno populární série. Já si po tomhle díle moc rád dal RE 3 (2020) a už...
před 95 týdny
Další články k tématu