20. 12. 2022

Novinka pod lupou: A Storm for Christmas (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název A Storm for Christmas (Veselé vánice)
Žánr drama, minisérie
Stanice Netflix (Norsko)
Premiéra 16. 12. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 38 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Počasí se úplně zblázní a cestující i zaměstnanci letiště jsou odsouzení strávit posledních pár hodin před Vánocemi společně.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Trošku mi to atmosférou připomnělo Lásku nebeskou. Nejde sice o romantickou komedii, ale nemohla jsem se zbavit pocitu, že je to hodně podobné. Asi je to i tím, že se příběh odehrává okolo Vánoc a je tu nespočet různých postav, jejichž osudy se prolínají a spojují.

Jelikož je těch postav opravdu hodně, po prvním díle o většině z nich nevíme nic víc než to, jak vypadají. Předpokládám, že každý díl se zaměří na někoho jiného, abychom je postupně poznali. Myslím, že mě to bude bavit sledovat, jelikož všichni vypadají zajímavě a jsem zvědavá, co je na letiště přivedlo a co bude dál. Nejsem si ale jistá, jestli jedna série stačí na odvyprávění tolika různých příběhů.

Epizoda plyne rychle, pořád se něco děje. S mým strachem z létání se mi přilívá olej do ohně, protože bych chtěla cestovat, ale zároveň si představuju barvité scénáře, co by se mohlo stát, zvlášť když je venku takové počasí, jaké je (a jaké je i v seriálu). Každopádně na celý seriál jsem zvědavá, pilot na další sledování spolehlivě nalákal.

  • různorodé a sympatické postavy
  • uzavřené prostředí letiště
  • období Vánoc
  • tolik postav, že se o nich v podstatě nedá zjistit nic podrobnějšího, protože na to není čas
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Norové umí a konkrétně Per-Olav Sørensen (tvůrce Home for Christmas, režisér The Playlist a tak podobně) umí perfektně. Tady nám ukázal ohromnou spoustu stejných a známých tváří a naprosto geniální prostředí uzavřeného letiště o Vánocích, jež tomu dodává tu ideální atmosféru.

I když se nejedná o takovou romcom jako Home for Christmas, je to ohromně příjemné dílo ke sledování. Není to tak kýčovité a přeplácané světýlky a stromečky a pozlátkem jako jiná vánoční tvorba, což mi obvykle absolutně nevadí, ale tady by to nesedělo. Je to spíš dost střídmě vánoční a naplno dojemné a skvělé. Miluju hromadné prolínání postav a příběhů a ještě k tomu na Vánoce, co víc si přát! (Věřili byste, že navzdory tomu nesnáším Lásku nebeskou?)

Všechny postavy mají něco do sebe a nikdo mě vyloženě nerozčiluje ani mi nepřekáží. Paradoxně mi nejvíc vadila Ida, jinak moje oblíbená Johanne z Home for Christmas. Tady mi v roli nesedla a příběh její postavy mě jako jediný moc nezaujal, přesto to jako celek nevnímám negativně. Epizody jsou navíc kraťoučké, takže zase použiju můj oblíbený popis: je to taková jednohubka. Vřelé doporučení.

  • prolínání postav a příběhů
  • střídmě vánoční
  • letištní prostředí
  • délka
80 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Lucas

Lucas

Za mě skvělá oddychovka, s každým dílem lepší. Čeká mě poslední díl a těším se. :) jen škoda, že Ida...
před 73 týdny
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

Haha, přesně to napadlo i mě! Při sledování jsem si říkala, že týpek vypadá úplně jako Bill...
před 73 týdny
IrmaVep

IrmaVep

No jasne, uplne stejnej postup ;D Tak a ja mam tedy dokoukano a mne se to fakt uplne strefilo do...
před 73 týdny
Další články k tématu