15. 2. 2022

Novinka pod lupou: Finding Ola (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Finding Ola (Ola se hledá)
Žánr drama, komedie
Stanice Netflix (Egypt)
Premiéra 3. 2. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 52 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Hind Sabri

O čem to je?

Po klíčové životní události se Ola Abd ElSabour vydává na cestu za sebepoznáním a snaží se vypořádat s výzvami, které nová realita představuje.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Moc jsem se nebavila. Oceňuju, že jsem viděla zase trošku jinou stránku egyptské televizní tvorby, přece jen z této země mi zabarvení na mapě symbolizuje jeden, možná dva seriály.

Ale samotný pilot mě příliš neoslovil. Jedná se o odlehčené drama, kde dramatickou dějovou linku přerušuje boření čtvrté stěny. Hlavní hrdinka si prochází docela těžkou životní zkouškou, ale občas vypadne ze scény a promluví do kamery svou uštěpačnou poznámku. Obecně mi tento styl vyprávění nevadí, i sem se hodí. Ale samotné téma, postavy a herci mě neoslovili.

Seriál podle mě nemá moc co nabídnout. Jediné, co by vás mohlo nalákat na jeho sledování, je ona zmíněná seriálová mapa. I když už se jedná pouze o osobní uživatelskou výzvu, zabarvený stát na mapě jsme v oficiální seriálové výzvě měli už loni.

  • jiný pohled na egyptskou tvorbu
  • porušování čtvrté stěny
  • nezajímavý příběh a postavy
  • nenaláká na další sledování
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Už od prvního záběru jsem věděla, že mě to bude vytáčet, protože se objevila matka všech trapáren – promluvy hlavní hrdinky do kamery. Komentovala všechno, co se jí dělo, a ani to nebylo vtipné nebo nijak obohacující děj, prostě jen otravné.

Na to, jak se na začátku Ola chválila za to, že nepracuje a je na plný úvazek žena v domácnosti, byla potom po odchodu manžela úplně ztracená a nesoběstačná. Uniklo mi tam snad něco? A do toho jí pak její matka řekla, doslova, že rozvod je vždycky chyba ženy a že má udělat cokoliv, aby ho získala zpátky, protože to sama nezvládne. Au.

Na druhou stranu si myslím, že i díky té progresivní kámošce, se bude zbytek série ubírat k tomu, že i žena si může užívat a být sama. Naštěstí to už nikdy nezjistím. Herecké výkony asi nebyly nejhorší, překvapily mě třeba ty děti, že mě moc nerozčilovaly. Bohužel celkově to bylo hodně nudné, o ničem a ještě ke všemu příšerně dlouhé. Palec nahoru jen za to, že to je z Egypta, a já tak mohla zase pro jednou koukat na jiné prostředí a poslechnout si nevšední jazyk.

  • Egypt
  • promlouvání do kamery
  • nudné a dlouhé
  • nic nového
30 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu