13. 1. 2022

Novinka pod lupou: The Cleaning Lady (Fox)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Cleaning Lady
Žánr Drama
Stanice Fox
Premiéra 3. 1. 2022
Vysílání pondělí
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Hlavní hrdinkou je chytrá doktorka, která se vydá do Států, aby zde našla léčbu pro svého nemocného syna. Systém ji však selže a hrdinka se musí začít schovávat. Rozhodne se však nevzdat a vezme otěže do vlastních rukou. Stane se uklízečkou pro mafii a začne hrát hru podle vlastních pravidel.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Fox se jednoznačně rozhodl adaptovat správnou předlohu, protože tento seriál se povedl a pilot baví, i když nepatří k nějaké vrcholné tvorbě. Na seriál jsem se těšil a po pilotu nejsem zklamaný. Odpověděl na otázku, co chtějí s Thony dělat, když se zrovna nebude vraždit, došlo na dvě z takových tři základních zdravotnických akcí v terénu, které v žádné dramatu nesmějí chybět a mělo to duši.

Pro mě jsou tu ale taky dva problémy. Jednak prvoplánové směřování k romantické lince, které bych zrovna tady opravdu nepotřeboval. A pak kamera. To byly ale záběry. Upřímně, dost to tomu ubíralo na kvalitě, není to rozhodně důvod, proč se na seriál nedívat, ale docela jsem nechápal.

Bavila mě tu morální dilemata, otázky pokrytectví a celkově ta rovina čeho je člověk schopný pro rodinu, respektive dítě. Fajn krokem bylo celkově posunutí Thony z lékařské roviny o pár příček níž, kde ale stále může využívat svých znalostí a kuráže, jak sama ukázala. I když jsem čekal a těšil se spíš právě tady na ty akční, zábavnější a drsnější scény, byl jsem rád i za ty emotivní s rodinou. A teda závěr, no čekal jsem ho, ale rozhodně ne už na konci pilotu. Těším se na celou sérii a hlavně na velký cliffhanger na konci, aby mohla být druhá řada (asi jen takový výkřik do tmy).

  • nejen o vraždění
  • akční
  • prostředí
  • závěrečná scéna moc brzo
  • romantická linka
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Seriál The Cleaning Lady mě zaujal dvěma věcmi a to samotnou zajímavou zápletkou, tak i hereckým obsazením, kde protagonistku ztvárňuje Élodie Yung, kterou si osobně vybavuji jako akčnější a drsnější (onu druhou vlastnost si uchovává i zde) herečku, která si zahrála například Elektru Natchios v Netflixové adaptaci Daredevila a tedy i v The Defenders či Amelii Ryder v The Hitman's Bodyguard.

Kromě věcí, které mě zaujali ještě před samotnou premiérou, mě překvapilo při sledování pilotní epizody, že zde hraje důležitou roli i Adan Canto, kterého si hlavně vybavuji jako uhlazeného Aarona Shora z Designated Survivora, zde sice hraje taky dosti uhlazenou postavu, ale na trošku jiné straně zákona.

Co se týče příběhu, tak ten je sice zajímavý a rozhodně mě nějakou dobu bude bavit, jelikož nás čekají nějaké ty výmoly pro naše hlavní hrdiny, ale rozhodně se nejedná, alespoň podle pilotu, o něco revolučního. Jedná se tedy spíše o takovou tu příjemnou oddechovku, kterou si nedokážu představit, že by natáhli na mnoho sérií… Viděl bych to tak na tu jednu až dvě, pokud budou mít co vyprávět.

  • hlavní zápletka
  • Élodie Yung jako Thony De La Rosa
  • Adan Canto jako Arman Morales
  • náznaky budoucích potíží
  • ničím revoluční
70 %
Mé hodnocení
Micuda98

Tak jsme zase začali příběh tím, že jsme do někoho řízli a provedli drenáž slámkou. Téměř neviditelné plus za to, že to alespoň nebyl “obyčejný” pneumotorax, který bych díky seriálovým znalostem už v pohodě zvládla diagnostikovat a vyléčit i já, ale stejně si mohli tohle, řekla bych až klišé, odpustit.

Šla jsem do pilotu hodně naslepo, vlastně čistě pouze na základě názvu a 2 hereckých jmen: Adan Canto, na kterého jsem se moc těšila, byť jsem netušila, koho tam má vlastně hrát, a Elodie Yung,
s níž mám (na základě její Elektry) takový love-hate vztah. Avšak ta výše zmíněná scéna mě natolik vytočila, že jsem snížila mé už tak nulové očekávání až někam do minusu. Což se tentokrát vyplatilo.

Moje první novinka roku 2022 a nakonec se z toho vyklubala docela slušná jízda. Určitě by mě to tolik nebavilo, kdybych měla vysoké nároky. Jakože jo, bylo tam plno takových těch náhodiček, u kterých si řeknete, že to se reálně v životě nestane, ale co jiného čekat. Adan a Elodie aspoň měli skvělou chemii – jestli mezi nimi něco nebude, tak budu hodně zklamaná a ještě víc udivená – a palec nahoru i za místo, protože seriál z Las Vegas jsem neviděla snad někdy od dob mého sledování CSI, takže to mi kupodivu přišlo originální.

Můj názor na Elodie však opět byl, a až se jednou dostanu ke zbytku seriálu, tak určitě i nadále bude, jako na horské dráze. Pořád si nejsem jistá, jestli mě seriál, který stojí na ní, bude bavit dlouhodobě, ale to je čistě můj osobní problém, jinak jí určitě všichni milují. A celé to téma mě ve finále hrozně bavilo, takže se těším na další díly. Snad to brzy neomrzí a udrží si to laťku, kterou pilot nastavil.

  • chemie mezi Adanem a Elodie
  • prostředí Las Vegas
  • téma
  • Elodie Yung
  • klišé a náhodičky
80 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

The Cleaning Lady pro mě osobně trochu klame tělem. Na jednu stranu se tváří jako drsná podívaná (a kamera před potenciálně choulostivějšími okamžiky neuhýbá), na druhou stranu má náběh na telenovelu. Hlavní hrdinka se totiž seznámí s pohledným a podle všeho citlivým mafiánem. Už když se poprvé objevil na scéně, tak jsem zavětřila a říkám si: „Mezi nimi určitě něco bude!“ Tak doufám, že se seriál nevydá touto cestou nejmenšího odporu, ale obávám se, že spíš ano.

Skládá totiž více klišé dohromady – již zmíněný pohledný „zloduch“, nemocné dítě… Přesto mě bavilo pilot sledovat, a to z několika důvodů. Kromě akce a několika napínavějších scén mě bavil náhled do života imigrantů a mafiánů, i když si nejsem jistá, jak moc seriál zabrouzdá pod povrch věci v příštích dílech.

A samozřejmě velkým plusem je Elodie Yung, která si svou hrdinku Thony vychutnává a v prvním díle vystřídá hned několik poloh, od sebejisté ženy až po milující matku. Yung jsem naposledy viděla v Daredevilovi a zde tedy hraje diametrálně odlišnou roli, ale sedí jí. Jen škoda, že vedlejší postavy zatím působí spíš schematicky, ale třeba je příští epizody více rozpracují. Za mě tedy lehký nadprůměr.

  • Elodie Yung v hlavní roli
  • Násilné a akční scény
  • Příležitostné napětí
  • Občasný vtip
  • Prostředí, do kterého se člověk zase tak často nepodívá
  • Jednorozměrné vedlejší postavy
  • Postava citlivého a pohledného mafiána
  • V podstatě seriál využívá více klišé
  • Pokud si seriál nedá pozor, bude mít náběh na telenovelu
70 %
Mé hodnocení
Mad.Awe

Ale jo, funguje to. Nesmíte u toho moc přemýšlet, ale funguje to. Hlavní obsazení má charisma a chemii. Pilotu nechybí akce, napětí i emoce. Takže spokojenost.

Pořád moc nechápu, jaktože hrdinka pořád žije a nebyla zabita při první příležitosti, ale to je vedlejší. Akční scény jsou zábavné, ne zrovna realistické, ale to nevadí. Jak se za dvě minuty stihnul vrátit do fabriky, vběhnout dovnitř, pustit hrdinku a dostat ji ven, to je mi záhadou.

FBI mi tam taky extra nesedí. Proč to zbytečně komplikují? Mohli nechat sérii nebo dvě jen o seznamování hrdinky s novou prací a praktikami podsvětí, proč do toho hned tahat druhou stranu? Zbytečně urychlené a tlačené moc na sílu.

Celkově jsem ale spokojená. Lékařina spolu s úklidem je zábavná kombinace, postavy jsou sympatické, takže není důvod nekoukat dál.

  • sympatické postavy
  • spousta zábavné akce
  • zbytečně překombinované
  • logicky to úplně nesedí
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Uklízečka, která umí nejen drhnout záchody, se obsahově pohybuje v béčkových vodách, formou však míří výše. Zdánlivě nekompromisní a zásadová Thony je donucena pod tíhou okolností spolupracovat s mafiánem, který nemá k vraždám daleko. Že to nebude mít lehké, se ukáže již v první epizodě, která mísí drama se synem s kriminální linkou.

V průběhu děje dojde na rutinní scény, které k takovému typu seriálu patří, nuda se nekoná, ale není tu nic, co by vyloženě zaujalo. Dokonce se kamera vyhýbá explicitním pohledům (nahota, krev atd.). Nemá pak smysl rozebírat logiku některých scén (např. záchrana Thony z domu, který za 2 minuty vybuchne), protože to by se hlava rychle zavařila.

Herecky to je takový střed, Elodie Yung tu sedí, Adan Canto už méně (hraje až moc zamilovaně), pochválit lze pop hudbu, tu seriálovou pak dělal Marc Isham (pan hudebník). Jako celek seriál obstojí, na odlehčené podívání si své příznivce najde. Osobně se na další epizodu podívám.

  • Elodie Yung jako uklízečka
  • Tempo
  • Kamera a hudba
  • Trochu povrchní
  • Zkratkovitost některých scén
  • Rutinérství, mířící do béčkových vod
60 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
sandokan555

sandokan555

Osobne sa mi novinka pacila. Co sa mi nepacilo bola postava slusneho mafiana (a rozmaznaneho synka )a...
před 2 roky
Longsword

Longsword

Ta holka by mohla hrát cokoliv a líbila by se mi, kdyby přišla do Pomodlených kopců o deset patnáct let...
před 2 roky
palino

palino

Ja som mal rovnake pocity, pacilo sa mi to. Ale prichod FBI bol prilis rychly. Cakal som aspon niekolko...
před 2 roky
Další články k tématu