3. 1. 2022

Novinka pod lupou: The Tourist (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Tourist
Žánr drama, thriller, mystery
Stanice BBC One
Premiéra 1. 1. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 56 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

V srdci australské odlehlé krajiny pronásleduje britského muže auto, které se ho snaží vytlačit ze silnice. Epický hon kočky s myší vyvrcholí nehodou, po které se muž probudí v nemocnici. Je zraněný, ale přežil. Nicméně nemá vůbec tušení a vzpomínky na to, kdo vlastně je. Nepřátelé z jeho minulosti jsou mu v patách a hrdina musí hledat odpovědi, jež ho zavedou do nitra krajiny, která neodpouští.

Trailer

A jaký je náš ortel?

První novinka roku 2022, a jako tradičně přichází od BBC. Tentokrát jde o spolupráci s australskou stanicí Stan, příběh se odehrává v Austrálii a celkově seriál vypadá typicky australsky, britské kořeny v něm nehledejte.

Začátek se mi líbil, bylo to akční, dobrodružné, napínavé… prostředek dílu pro mě stagnoval, až jsem přemýšlela, jestli vůbec stojí za to pustit si další díly. Na konci se to zase zvedlo, dozvěděli jsme se (relativně očekávaný) zvrat, který na další sledování naláká.

Mnoho diváků jistě naláká Jamie Dornan v hlavní roli. Osobně se mi tady takový zarostlý vůbec nelíbí. Ale postavu hraje zajímavou, rozhodně jsem zvědavá, co s ním bude dál a na co všechno si nakonec vzpomene. Ostatní jsou tam víceméně jen do počtu, minimálně v pilotu nikdo další extra nezazářil. Ale několik postav má své příběhy zajímavě rozjeté, takže se to ještě může změnit.

  • mystery příběh
  • akční úvod
  • celkem nezáživný prostředek dílu
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Za mě takový průměr ve všech ohledech. Žánrově to docela skákalo, často se příběh dostával až do...
před 2 roky
Další články k tématu