15. 12. 2022

Novinka pod lupou: Three Pines (Prime Video)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Three Pines
Žánr drama, krimi
Stanice Prime Video (Kanada)
Premiéra 2. 12. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Alfred Molina

O čem to je?

Sledujeme muže, který vyšetřuje vraždy v městečku Three Pines. Vidí věci, které ostatní nevidí: světlo mezi trhlinami, mýtické ve všedním, objevuje dávno pohřbená tajemství a čelí několika vlastním duchům. Podle série knih s šéfinspektorem Armandem Gamachem od kanadské autorky Louise Penny.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na tuto novinku jsem byla hodně zvědavá a musím říct, že nezklamala. Líbí se mi, že tady máme dva samostatné případy a oba působí hodně zajímavě.

Seriál táhne na chytrou hlavní postavu. Hrdina to má v hlavě srovnané a jako bonus působí lidsky a uctivě, což se tak často nevidí. Prostředí mi taky vyhovuje, rozhodně půjde o maraton, který si užiju od začátku do konce.

Jediné, co mi nevyhovuje, je prolínání angličtiny a francouzštiny. Vím, že v Kanadě je to normální, francouzština patří mezi oficiální jazyky země a hodně lidí se dorozumí oběma způsoby. Ale na mě to působilo rušivě, když jsem poslouchala a najednou byla nucena číst titulky, protože bez varování začaly postavy mluvit jiným jazykem a plynule to střídaly.

Jinak jsem ale dostala to, co jsem čekala, takže jsem spokojená a těším se na další díly.

  • dva případy
  • hlavní hrdina
  • záhadné chování obyvatel
  • prostředí
  • střídání jazyků
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Three Pines je městečko někde v Canadě, kde žijí i původní obyvatelé. Vražda úspěšné spisovatelky CC značně rozčeří vody místní komunity, kdy se v rámci vyšetřování ukáže, že zavražděnou vlastně ani neznali, ale animozita vůči ní z nich přímo číší. Nakonec ji děj dá částečný prostor jí poznat, ale více je prozatím skryto. Vyšetřování vede zkušený detektiv s tváří Alfreda Moliny (Gamache), který je vnímavý, senzibilní a dovede odkrýt pocity druhých. S každým krokem, který udělá, vyplouvají na povrch skutečnosti, jenž ho přivedou k nevšední teorii. K tomu se pustil také do objasnění případu ztracené 18 leté dívky, která ,možná, bude mít s děním v Three Pines souvislost. Jen je na škodu, že jeho herecký projev je takový mdlý. ale i tak po pilotu vládne, prozatím, spokojenost, byť tomu pár detailů k dokonalosti chybí. Má dobrou atmosféru, ke konci trochu mrazivější náladu, zajímavé typy lidí (postava stařeny s husou ve vaně, místní policistka) a podezřelých plné městečko. Tak na tohle se asi dodívám.

  • Podezřelé je skoro celé Three Pines
  • Až senzibilní postava Gamache
  • Nevýrazní parťáci inspektora
  • Trochu mdlý projev A. Moliny
60 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu