30. 1. 2022

Novinka pod lupou: Astrid & Lilly Save The World (Syfy)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Astrid & Lilly Save The World
Žánr drama, teen, fantasy
Stanice Syfy
Premiéra 26. 1. 2022
Vysílání středa
Délka pilotu 48 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Astrid a Lilly jsou nejlepší kamarádky, jejichž životy se zkomplikují, když náhodou otevřou portál do děsivě bizarní dimenze příšer. Osud světa je v jejich rukou a ony se musí stát drsnými hrdinkami, kterými mají předurčeno být… a zároveň přežít hrůzy střední školy.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jako, řekla bych, že nemám slov. Ale je to Syfy, upřímně jsem něco podobného čekala. Jestli očekáváte nějaké napětí, akci a husí kůži, tak jděte o dům dál.

Hlavní hrdinky jsou vyvrhelky, které ostatní ve škole šikanují. Během trucování otevřou portál pro monstera, který se musí pokusit zase zavřít, a v mezidobí porážet monstra, která z portálu vylezou.

V pilotu jsme se dočkali jednoho záporáka (pokud tedy nepočítáme extra zákeřné šikanátory ze školy). Ten ale byl spíš k smíchu. Řekla bych to asi takhle – pamatujete na muzikálovou epizodu Buffy a záporáka, proti kterému tam přemožitelka čelila? Tak tohle bylo něco podobného. Zrovna tento odlehčený styl boje proti příšerám mi úplně nesedí, raději bych viděla něco hororovějšího, u čeho se budu strachy schovávat pod peřinou.

Ale jak říkám, je to Syfy, v podstatě jsem to čekala takové, jaké to i bylo. Jsem zklamaná, ale ne překvapená. Hlavní hrdinky mají být rádoby vtipné a zábavné, ale přijdou mi obě hodně nesympatické a nudné. Tohle zruší po první sérii.

  • když to v TV zahlédnou dvanáctileté děti, nebudou z toho mít noční můry a možná se i budou bavit
  • nesympatické hrdinky
  • pojato velmi odlehčeně
  • chybí jakékoliv napětí
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
_-0-_

_-0-_

Nový typ hrdinů v rámci progresivistického prosazování diverzity - dvě hrdinky, jejichž hmotnost se...
před 2 roky
sandokan555

sandokan555

Keby boli jahody, to by bolo dzemu.
před 2 roky
Další články k tématu