18. 1. 2022

Novinka pod lupou: DREAM TEAM - Mistři dílny (Prima)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název DREAM TEAM – Mistři dílny
Žánr reality show
Stanice Prima
Premiéra 10.1.2022
Vysílání pondělí
Délka pilotu 85 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Vojtěch Kotek, Šimon Caban

O čem to je?

Nová unikátní reality show světového formátu DREAM TEAM – Mistři dílny představí šest žen a šest mužů. Ti se v každém z osmi dílů rozdělí do dvou týmů – červeného a modrého, dostanou úkol a budou mít jen pár hodin na to, aby vyrobili něco, nad čím se bude tajit dech. Úkoly budou náročné a od soutěžních týmů budou vyžadovat nejen kreativní a funkční návrh, ale i dokonalý time management, spolupráci, a především kompromisy. To vše proběhne pod taktovkou moderátora Vojty Kotka. Arbitry vkusu, elegance a také selského rozumu, kteří vždy vyberou vítězný tým, budou architektka Kamila Douděrová, hvězda pořadu Jak se staví sen, a uznávaný architekt, režisér a scénograf Šimon Caban. V roli třetího porotce se budou střídat známé tváře české kulturní scény. Vítěz soutěže získá kromě peněžní výhry v hodnotě půl milionu korun i vlastní prostor na obrazovkách televize Prima.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Mám ráda reality show, které mají nějaký smysl. To znamená, že se nejadné o nějaké vztahovky, ale soutěžící například něco vyrábějí. Bohužel realizace Dream teamu zase skončila někde napůl cesty. Než na samotný proces výroby je tu kladen důraz na známé osobnosti a na snahu o bombastičnost.

Ač se soutěžící snaží vyrábět jako o život, tak za celou dobu se jim nedostane žádné zpětné vazby od porotců. A to je trestuhodné, když máte k dispozici někoho, jako je Šimon Caban. Soutěžící jsou v týmech také dost nevyvážení. Někteří jsou řemeslníci i profesí, jiní to mají jako koníček a rozdíl v jejich odbornosti je při vykonání úkolu zásadní. Casting zjevně nebyl prováděn s nějakou extra péčí.

Zásadním problémem pro mě byl Vojta Kotek. Vlastně se celá show soustředila spíše na jeho exhibování, než na soutěžící a jejich projekty. Vojta Kotek se tak soutěžícím často pletl pod ruce a překážel jim, popřípadě se jim snažil dávat dobře míněné rady. Méně je někdy více.

Dalším oživením měly být výzvy, které pak dávaly týmům určité výhody. Myslím, že jedna na díl by byla až až, tady máme rovnou tři. Odměny taky nebyly nijak zásadní. 10 minut výpomoci, nebo 10 minut času navíc, vám asi extra nepomůže. Místo soustředění se na výzvy tak mohli soutěžící spíše pracovat na hlavním úkolu.

Finální hodnocení nebylo nijak zdůvodněno. Nedozvěděla jsem se, proč porotci rozhodli tak jak rozhodli a ani nedali soutěžícím jakýkoliv feedback. Co mohlo být jinak, co se dá zlepšit, atd. Soutěžící se tak nemají jak posouvat dál.

Za mě se jedná o zklamání. Těšila jsem se, že uvidím něco podobného jako byla Škola čokolády, ale místo toho jsem dostala show s pozlátkem, která je ale pouze prázdnou skořápkou. Další díly už sledovat nebudu.

  • reality show, která má smysl
  • soutěžící
  • Vojta Kotek
  • absence kritiky
  • zbytečně moc výzev
40 %
Mé hodnocení
litllewitch
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Odyssea

Odyssea

Potenciál to vůbec nenaplnilo, ale jako podklad k nějaký další práci to asi přežiju dál a budu se smát...
před 2 roky
Kolombo

Kolombo

A to jsem doufal, že to bude jako Making It s Nickem Offermanem a Amy Poehler. Tak asi nic no...
před 2 roky
Hitchhiker

Hitchhiker

Kdyby tak všude necpali toho Kotka...mám na něj kořpivku už léta, a teď je skoro všude. Měla jsem ráda Máme...
před 2 roky
Další články k tématu