11. 12. 2017

Novinka pod lupou: Living the Dream (Sky1)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Living the Dream
Žánr Komedie
Stanice Sky1
Premiéra 2. 11. 2017
Vysílání čtvrtek 21:00
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Mal koupil v Americe obytný park, který plánuje proměnit ve vzkvétající rodinný byznys. Brzy však zjistí, že věci nebudou tak jednoduché a život tak pohádkový, jak doufal. Než se zabydlí, Mal zjistí, že park je domovem pro skupinku výstředních rezidentů, kteří nejsou zrovna nadšeni ze seznámení se s novými majiteli. Jeho manželka Jen se musí naučit, jak přežít v americkém předměstí a děti se musí vypořádat s americkou střední školou. Britské a americké kultury jsou neustále v kontrastu a jejich bývalý život v Británií se zdá být na tisíce mi vzdálený. Nicméně mají jeden druhého a seznamují se i s novými přáteli, s nimiž se pomalu začínají učit, jaké to je žíti americký sen.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Zajímavé. Tak nějak pořád nevím, co si o tom mám myslet. Vlastně nevím, jestli se mi to líbilo, nebo ne. Téma je takové nezvyklé, ale přitom děsně klišovité. Těžko se to popisuje a asi nejste moc moudří z toho, co tu říkám. Prostě to byl zvláštní pocit.

Jde o britskou rodinku v americkém městečku. Střetávají se zde dvě různé kultury, ale vlastně o to tady ani nejde. Oni by mohli být klidně ze Severního pólu a vyšlo by to nastejno, pravděpodobně jde o Brity jen proto, že je to britský seriál. Zasazení do obytného parku (nevím, jak se to překládá, poradíte?) je dobrý nápad, který není běžný a jen tak se neokouká. Působí to na mě celé tak trošku jednoduše. Lidi jsou tu černobílí, když se vám něco nelíbí, tak se vzteknete a pustíte na děti krokodýla, skoro jako by to bylo groteskní, ale obávám se, že tvůrci to myslí zcela vážně. V průběhu celého dílu tedy ani tak nepřemýšlíte nad samotným příběhem, jako spíš nad tím, jak to na vás působí, a k odpovědi se stejně nedostanete.

Hlavní postavy jsou docela v pohodě. Dokonce nemám problém ani s dětmi, možná proto, že už jsou to teenageři a nejsou otravní, protože objevují americký sen. Obyvatelé parku zatím kromě dvou příliš prostoru nedostali, ale myslím, že ti by mohli být hlavním želízkem v ohni. Život zde je přece jen takový prostý, což by mohla být bezedná studna pro vtipné situace.

Na druhou stranu jsem se ale moc nesmála. Na to, že jde o komedii, tady opravdu moc zábavy nebylo. Jak ale říkám, nevím, jestli mi to vlastně vadí, nebo nevadí, jestli chci mrknout na další díl, nebo nechci… Je to celé divné, omlouvám se, nemám odpověď. Asi dál koukat nebudu, v poslední době bylo mnohem více pilotů, které mě přímo zaujaly, tak když už bude nějaký čas, tak se budu věnovat jim. Nebo těm stovkám jiných seriálů, které mám ve watchlistu.
  • postavy
  • prostředí
  • nevím, co si myslet
  • málo vtipu
  • pořád nevím, co si myslet
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dámy a pánové, já už si vážně musím začít číst obsahy. Fajn, asi bych si neměla nic nalhávat, beztak tohle říkám minimálně desetkrát za měsíc. Dobře, tak často to asi zase neříkám. Škoda že na to nemám počítadlo.

Každopádně Living the Dream mi pro začátek způsobilo šok. Jak tak nikdy nevím, jestli mám to správné, tentokrát jsem váhala, jestli se mi náhodou na počítači nezjevila nějaká anglická verze Rad ptáka Loskutáka. Možné je vše, víte co.

Naštěstí tento strach mne za chvíli opustil… neboť se mi na obrazovce objevil snad desetimetrový aligátor. Vážně pěkně namalovaný. „To je nějaký déčkový horor? Nebo mám jít ještě hlouběji?“ Loučení s britským počasím zase odkazuje na hodně šílenou komedii…

Pak už je situace naštěstí jasnější (takový dům bych brala!), ale trapné je, že je to škoda. Prvních pár minut je opravdu „brutálních“, protože váhání, kdo je pod vlivem (jestli já nebo tvůrci), je opravdu silné.

Jenže jak se vytratí ta podivnost, už to není ani vtipné. Je to jenom takový ten evropský chaos (nedávno jsem viděla pár minut z nějakého francouzského filmu a vypadalo to docela podobně), ale vlastně nic víc. Herecké osazenstvo je sice sympatické, jenže jinak tu není vlastně nic. Epizoda plyne, všude je strašný nepořádek, ale co víc?
  • šíleně bizarních prvních pár minut
  • prostředí
  • hlavní hrdina
  • zbytek je vlastně o ničem
50 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu