27. 3. 2018

Novinka pod lupou: Instinct (CBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Instinct
Žánr: Drama / Thriller / Krimi
Stanice: CBS
Premiéra: 18. 3. 2018
Vysílání: neděle ve 20:00
Délka pilotu: 43 minut
Předskokan: -
Konkurence: American Idol (ABC), The Simpsons a Brooklyn Nine-Nine (Fox)
Tipovačka: Všechny týmy kromě Optimistů tipují zrušení. Lid je na vážkách, jelikož 50 % tipujících věří v prodloužení.

Kdo?

Tvůrce: Michael Rauch
Herci: Alan Cumming, Bojana Novakovic, Daniel Ings, Naveen Andrews, Sharon Leal, Whoopi Goldberg

Ve zkratce

Bývalý agent CIA si od odchodu z profese vytvořil normální život jako profesor a spisovatel. Hrdina je však přilákán zpět ke svému starému životu, když newyorská policie potřebuje jeho pomoc k zastavení sériového vraha.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Instinct je jedním ze seriálů, u kterého jsem neměla vysoká očekávání, jelikož jsem o něm neměla vlastně ani tolik informací. Ke knižní předloze jsem se ještě nedostala, takže nemám porovnání, což je možná v tomto případě dobře. Za sebe totiž musím říct, že se mi pilot líbil a seriál mě příjemně překvapil.

Celkově se nejedná o nic až tak originálního. Opět na mě hned na prvním místě vyskočil Castle – hlavní hrdina je autor, podle jehož knihy začne někdo vraždit. Úplně stejná je zápletka i pilotu Castlea (a ten byl shodou okolností kamarád s Pattersonem, který ve skutečnosti napsal knihu Murder Games, ze které Instict vychází). Na scénu poté přichází detektivka, která případ vyšetřuje, a požádá hlavního hrdinu, Reinharta, o pomoc s vyšetřováním. Samozřejmě potřebuje parťáka, kterým se pochopitelně stává Reinhart.

V této chvíli ale nastávají dva hlavní rozdíly mezi Castlem: Reinhart je bývalý agent CIA (což Castle nebyl, i když by si to přál), což vzbuzuje jistý potenciál do budoucna, a zároveň je gay, čímž odpadá klasická will they/won't they otázka, která už je prakticky v každé kriminálce. Co se děje týče, myslela jsem si, že bude příběh spíše serializovaný, teď to spíš působí jako epizodní případy.

Hlavní hrdina je velký sympaťák, nechybí mu smysl pro humor a se svou novou parťačkou mají skvělou chemii, i když nejde o nic romantického. V tomhle je to rozhodně něco jiného a bude zajímavé sledovat dynamiku, která bere vztah parťáků z jiného konce.
  • hlavní hrdina
  • chemie mezi ústřední dvojicí
  • možný potenciál do budoucna
  • nic originálního
  • zatím to vypadá na další krimi seriál
80 %
Mé hodnocení
gabik.029

Počkat. Já myslela, že Deception už jsme vydávali! Při sledování Instinctu mi neustále vrtalo hlavou, jak je tento seriál naprosto stejný jako Deception a už u této novinky zmiňovaný Castle nebo Mentalista. Opravdu, tohle je naprosto, ale naprosto stejný seriál. A stejně jako zbylé zmíněné i tento prostě stojí za zhlédnutí.

Největší zásluhu na tom má rozhodně hlavní hrdina. Herce znám, i když si nemůžu vybavit odkud. Každopádně tahle role mu padne jako hrnec na zadek. Hrdina je neskutečný sympaťák, i když je lehce namyšlený (stejně jako hrdinové zbylých tří seriálů). Je to profesor a autor úspěšného knižního bestselleru, kterého naverbuje policie, aby jim pomohl dopadnout sériového vraha, který se jeho dílem inspiruje. No a po vyřešení případu už s nimi tak nějak zůstane a bude pokračovat ve spolupráci, prý údajně k načerpání inspirace pro další knihu.

Originalita: 0. Zpracování: 100. Opravdu jsem se bavila od začátku do konce. Jediné, co mě zamrzelo, byla naprostá epizodičnost. Nemáme tu žádného velkého zloducha, na jehož odhalení totožnosti bychom museli čekat pět let. Vrah, který se inspiroval jeho dílem, byl dopaden a tím to skončilo. Osobně si myslím, že epizody Mentalisty, které se týkaly Red Johna, byly rozhodně nejzajímavější, takže v tomto ohledu mi u seriálu bude něco scházet.

Jinak ale spokojenost. Vše táhne hrdina, policistka je tam možná trošku do počtu, ale je o dost sympatičtější než ta v Deception. Případ byl zábavný a i když neobsahoval žádný cliffhanger, i tak se těším na další epizody.
  • hlavní hrdina
  • koncept, který funguje
  • zábavný případ
  • dokáže zaujmout
  • naprostá kopie Castla, Mentalisty a Deception
  • bez provázanosti na další díly
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát šanci seriálu Instinct? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Litocha

Litocha

Na kriminálky zas tolik nejsem, ale možná na to kouknu kvůli hlavnímu představiteli, jako Eli Gold byl...
před 6 roky
Nira

Nira

Na Deception jsem se celkem těšila, ale po pilotu jsem zvažovala, zda vůbec pokračovat - hlavně kvůli hlavní...
před 6 roky
Furiant

Furiant

Mně teda ústřední motiv seriálu spíš připomíná Perception. A to nejenom tím, že hlavní postavou je profesor...
před 6 roky
Další články k tématu