5. 4. 2018

Novinka pod lupou: Krypton (Syfy)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Krypton
Žánr Drama / Superhrdinský
Stanice Syfy
Premiéra 21. 3. 2018
Vysílání středa 22:00 hodin
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh je zasazen dvě generace před zničením Supermanovy domácí planety. Hlavním hrdinou je Seg-El, dědeček legendárního Muže z oceli. Jeho dům Elů byl zahanben a rodina zbavena postavení. Seg-El se setká s cestovatelem časem Adamem Stragem ze Země, který ho varuje, že jeho milovaný svět upadne v chaos, a on je jediný, kdo ho může zachránit. Hrdina bojuje za obnovení cti své rodiny a za ochranu svých milovaných. Kromě toho ale musí čelit konfliktu života a smrti. Má zachránit svou planetu, nebo ji nechat zničit, aby zajistil budoucnost svému budoucímu vnukovi?

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

No, přiznejme si, že Smallville to prostě není. Ten byl jen jeden a žádný seriál ho nedokáže nahradit. Na druhou stranu ale pilot nevidím tak tragicky jako Seraphine, který během sledování nahlas vykřikoval „To jako vážně?“ :-D Jelikož neznám žádné zdroje, ze kterých seriál údajně vykrádá, tak mi to prostě nepřišlo tak špatné.

Na druhou stranu jsem ale doufala, že mě to chytne víc, protože supermanovské filmy i seriály mám ráda. Jakože nebude mi dělat problém sledovat dál, ale nemyslím si, že bych si mohla tuto novinku oblíbit tak, jako jsem kdysi žrala Smallville. Prostě to bude další zábavný seriál, na který ale rychle po skončení maratonu zase zapomenu a po několika měsících už nebudu vědět, co se tam dělo ani jak to celé skončilo. Každopádně sledovanost vypadá na Syfy nadějně, takže je tu šance, že se dočkáme několika sérií a tvůrci se budou moct pořádně vyřádit a rozvádět příběh dál a dál, aby se do něj diváci stále více ponořili.

Přiznejme si, že herecky seriál není žádná hitparáda. Hlavní hrdina je takový nemastný neslaný. Je to přesně ten typ herce, kterého jsem v roli očekávala, bohužel jsem ale stejně tak čekala, že jeho projev bude nevýrazný – nemyslím si, že je v jeho silách ujmout se tak důležité hlavní role, kdy celý seriál vlastně stojí na něm. Záporák taky není zrovna Lex Luthor, ale rozhodně si scénu dokáže spolehlivě lépe ukradnout pro sebe. Nejvíc mě zaujala asi záporákova dcera, která má velký potenciál stát se hodně dobrou hlavní zloduškou. Upřímně… nikoho dalšího si teď ani nevybavím. Vlastně jo, rodiče, kteří tam byli jen proto, aby umřeli, naprosto zbytečná dějová linka podle mě.

Pilot ale utekl rychle a jak říkám, seriál si ve watchlistu nechám. Doufám, že až se k němu za pár let dostanu, dokáže mě lépe vtáhnout do příběhu a já si jeho sledování nakonec budu užívat. Šanci mu dám, ale nemám moc velké naděje, že bych ho nakonec hodnotila víc než na 70 %.
  • zajímavé téma před érou Supermana
  • cestovatel ze Země
  • pevnost
  • dobré tempo
  • rodiče
  • průměrné postavy
  • nedostatečně silný hlavní hrdina
  • není to tak zábavné jako Smallville
60 %
Mé hodnocení
ragelly

DC prožívá posledních několik let silnou schizofrenii. Úspěšné seriály na stanici The CW vyvažují relativně neúspěšné filmy, kterými se DC snaží vybudovat filmové univerzum konkurující Marvelu. A do toho přichází Krypton, seriál, na kterém David S. Goyer pracoval poslední čtyři roky, a snaží se přiblížit… mládí Supermanova dědečka? A patří to do filmové linie, seriálové linie, nebo je to prostě jen nějaká stand-alone záležitost?

Když se podíváme na příběh…zajímá příběh vůbec někoho? Opravdu někomu přijde jako dobrý nápad sledovat seriál o Supermanovi bez Supermana, se zápletkou z Romea a Julie, která zní sama o sobě hloupě a stejně hloupě i vypadá na obrazovce? Protože ať už jsem v seriálu viděl cokoliv, většinu doby na mě působil jako fanfilm s neskutečně špatně a klišovitě napsanou hlavní postavou, s vizuálem, který se až úporně snažil dohnat ten filmový a přitom na něj neměl ani zdaleka, s nezapamatova­telnými herci a s očividně vykradenými detaily z jiných sci-fi značek. Pojďme ale popořadě.

Pokud chcete Krypton sledovat, musíte se přepnout do jedné ze dvou nálad. Buď jste tvrdým fanouškem DC a budete hltat každou zmínku o historii Elů, Zodů, Urů, Emů, Vexů a všech dalších. Anebo máte rádi teen seriály, a pak zapomenete, že nějaký Superman vůbec existuje a soustředíte se na zakázanou lovestory hlavního hezouna a hlavní hezounky. A pak na konci zjistíte, že ten klučina je dědou Supermana. Cool. Pro tyto dvě skupiny lidí seriál možná vyznívá dobře, ale pro zbytek diváctva zas až tak zajímavý není. Příběh je v podstatě dost jednoduchý a překvapivé zvraty jsou vidět na kilometry daleko. Seriálu strašně dlouho trvá představit všechny hlavní postavy, a navíc to dělá velice těžkopádně. Že při tom používá motivy z Riddicka (Lord Marshal a Voice of Rao), Equilibria (Gun-Kata a to co se učí žáci v Lawmakers Guild) a určitě ještě pár dalších věcí. Když přijde něco, co by měl seriál osvětlit sám, aniž by se musel někde inspirovat, je těžkopádný, zkratkovitý, monotónní. Skoro jako bych sledoval teen seriál, ve kterém se od začátku nemusím o nic bát, protože vím, že i když všichni kolem umřou, hlavní hrdina nakonec všechno zachrání, i když na to vůbec nevypadá.
  • vizuál není na seriál špatný, ale moc na něm staví
  • postavy jsou jednoduché a klišovité
  • promrhaná příležitost
  • seriál o mládí dědy Supermana… to mluví za vše
40 %
Mé hodnocení
Seraphine313

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu