27. 7. 2021

Novinka pod lupou: SurrealEstate (Syfy)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název SurrealEstate
Žánr drama, nadpřirozený, horor
Stanice Syfy
Premiéra 16. 7. 2021
Vysílání pátek, 22:00
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Realitní makléř Nick Roman spolu se svým elitním týmem specialistů řeší případy, na které nikdo jiný nemá. Zaměřuje se na strašidelné a posedlé domy, které doslova vystraší potenciální kupce a odeženou je pryč. Hrdinové musí najít, vyšetřit a spravit problém týkající se nočních stvoření, kterým hledají smíření a konečný klid. Mezi tím však musí také bojovat se svými vlastními démony.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Stanice Syfy už vzdala jakoukoliv propagaci svých novinek? Zdá se mi, že najednou začínám vídat názvy seriálů, které mají těsně před premiérou nebo už i po premiéře, ale o kterých jsem nikdy dříve nic nezaslechla. Myslela jsem si, že tohle je další netflixácký seriál, překvapilo mě, když jsem ho na Netflixu hledala a nenašla.

Každopádně jo, je to Syfy. Nečekejte od toho nic světoborného, ale spíše oddychovku pro pobavení. Už jsem viděla horší piloty, ale i lepší. Zatím nevím, jestli tady chtějí k tématu strašidelných domů přistupovat vážně, nebo s humorem, pilot nabídl od všeho malou špetku, že se nedá odhadnout, co bude v dalších dílech. Ale epizoda rychle utekla a nevadilo by mi pustit si další.

Velkou zásluhu na tom má Tim Rozon, který tady vypadá k sežrání. Herce miluju od dob Instant Star, ale ve Wynonně Earp jsem si na něj nemohla zvyknout, protože byl zarostlý tím hrozným knírem. Tady ale vypadá opravdu parádně, je radost se na něj dívat… a vůbec mi nevadí, že je o 14 let starší než já. Zbytek obsazení takový průměr, nikdo mě vyloženě nezaujal, ale taky mi nikdo ani trošku nevadil.

Podle pilotu to vypadá na částečně serializovaný příběh, což se mi líbí. Jedna epizodní linka, která se proplétá s hlavním příběhem o hrdinovi a záhadě s jeho matkou, jsem zvědavá, jak to dopadne. Určitě plánuju koukat dál.

  • Tim Rozon
  • serializovaná dějová linka
  • nic moc horor, žádné lekačky
  • snaha o odlehčování tady moc nefunguje
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
andromache

andromache

A z Rozona už je zase slizkej Massimo místo jakž takž koukatelnýho Doca Hollidaye.. Ach jo :D. Jinak...
před 2 roky
IrmaVep

IrmaVep

Těžko věřit, že to bude drama, když vidím mezi hlavními jmény Tima R. a Sarah L. - viz Schitt's Creek :D...
před 2 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Byla to nenáročná nadpřirozená oddychovka v podobném ladění jako Ghost Whisperer....
před 2 roky
Další články k tématu