5. 1. 2021

Novinka pod lupou: The Serpent (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Serpent
Žánr retro, thriller, krimi, minisérie
Stanice BBC One
Premiéra 1. 1. 2021
Vysílání neděle, 21:00
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Tahar Rahim, Jenna Coleman

O čem to je?

Příběh podvodníka a sériového vraha Charlese Sobhraje, kterého objevil a sledoval mladý úředník velvyslanectví v jihovýchodní Asii v polovině 70. let.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Ujde to, ale na druhou stranu seriál ani ničím nevyčnívá. Jde o klasické retro drama od BBC, které se kvůli prodloužené hodinové stopáži zbytečně táhne. Seriálu by slušela klasická 45minutovka, protože sám o sobě vypadá zajímavě. Ale tím, že musí dodržet požadovanou délku, bohužel obsahuje i spoustu nudnějších a hluchých míst.

Obsazení potěší. Jenna mi připomněla, že už docela dlouho neběžela Victoria. Ale zaujaly mě i ostatní postavy, resp. jejich představitelé. Celý první díl byl zahalený takovým závojem tajemna, ještě úplně nevím, co se vlastně bude dít. Každopádně ze závěru epizody hodně zamrazilo, takže je tu šance, že se to nakonec ještě dobře rozjede a minisérie se stane nejen prvním novým seriálem roku 2021, ale také kouskem, na který diváci jen tak nezapomenou. I když to vypadá, že nepůjde kousek pro slabší povahy, takže opatrně, pokud vám nedělá dobře sledovat psychicky vyšinuté vrahy a podobné typy lidí.

Pokud tedy už máte nějaký ten dramatický kousek od BBC za sebou, docela s jistotou můžete předpokládat, do čeho jdete. Jediné, co by seriálu slušelo více, je kratší stopáž, která by pomohla eliminovat nepotřebné a mdlé části.

  • postavy a herci
  • retro zasazení
  • závěr epizody naláká na další sledování
  • zbytečně dlouhé
  • neustálé skákání o dva měsíce zpět a vpřed
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
_-0-_

_-0-_

Ne, nedělám. Sousloví má jednoznačný význam, který je silně emotivně podkreslený. Evokuje přesně takový...
před 3 roky
ragelly

ragelly

Tak to děkuju 😊
před 3 roky
Destinytte

Destinytte

S klidem vynechám...
před 3 roky
Další články k tématu