12. 4. 2021

Novinka pod lupou: Home Economics (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Home Economics
Žánr komedie
Stanice ABC
Premiéra 7. 4. 2021
Vysílání středa 20:30
Délka pilotu 22 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Komedie o třech sourozencích: jeden je zbohatlík, jeden patří do střední třídy a jeden se tak tak drží naživu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Pilot byl taková příjemná oddychovka. Nic světoborného, ale ani žádný trapný humor, jak to bývá u komedií často zvykem. Nesnaží se až tolik tlačit na pilu, což je dobře. Na druhou stranu to ale nebude ani žádná velká srdcovka, u které by mě zaříznutí po první sérii extra bolelo.

Nejvíce mě v prvním díle potěšila hudba. No řekněte, komu by nepookřálo srdce, když se začne ozývat nostalgie v podobě MMMBop? Stejně jako pro postavy, i pro mě to byl takový příjemný návrat do dětství.

Popisek seriálu uvádí, že půjde o rodinné finance, což bylo v prvním díle trošku naznačeno, ale nepřišlo mi, že by to bylo úplně hlavní téma. Půjde tady spíše o rodinnou dynamiku, ke které peníze tak nějak patří.

Některé scény pobavily, jiné mi přišly trošku přitažené za vlasy. Sestra tam ukazovala svou bouřlivou povahu a rozohnila se úplně kvůli ničemu. Doslova. Nějak si nedokážu představit, že by takhle někdo skutečně mohl vyvádět kvůli nějaké nedůležité blbosti – už si ani nepamatuju, co jí to tam tak vadilo. Ale usmíření v mini autíčkách bylo super, to zase jo.

Seriál si do watchlistu dám, ale nemyslím si, že bude nějak extra úspěšný.

  • příjemná atmosféra
  • nostalgická hudba
  • někdy trošku nesmyslně dělá z komára velblouda, jen aby vznikl vtip či zápletka
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak já nevim, jestli to je tím, že jsem měla celý den před koukáním na tenhle pilot fakt hodně dobrou náladu, nebo se tohle opravdu tak povedlo. Normálně jsem se upřímně a naplno bavila. Fungovalo tam snad všechno, od obsazení (Topher je láska) přes pohodový humor až po poslední větu, která nalákala a kterou bylo naznačeno, čím asi se ta pohoda v budoucnu pokazí. Jako jasně, kdyby jim to řekl hned, hodně věcí by to ulehčilo, ale o čem by pak měl být zbytek série, žejo.

Sourozenecké trio mělo příjemný a uvěřitelný rodinný vibe. Nevím úplně jak to říct, ale přišlo mi, že si seriál dokázal udělat srandu ze spousty aktuálních věcí a hlavně tak nějak sám ze sebe. Třeba ty narážky na etnicitu mi vůbec nepřipadaly natlačené na sílu a “Matt Damon” taky neomrzel (i když to bylo možná tím, že Matta miluju… za tu reklamu by si mohl střihnout nějaké cameo, což? mrk mrk). Prostě jsem se smála bez jakéhokoliv hraného smíchu v pozadí, a to byl úžasný pocit.

Byla jsem hodně zvědavá na Karlu Souzu v komedii. Já ji znám pouze z HTGAWM, takže jsem si “Laurel Castillo” v takovémhle žánru fakt nedovedla představit. Omlouvám se předem všem, kdo HTGAWM neviděl, protože teď přijde můj menší fangirling. V pilotu Home Economics bylo řečeno, že Marina (postava Karly) je právnička (ha), taky poslouchala jakýsi podcast nebo co to bylo o vraždách (haha) a jako jedinou ji ihned napadlo, že Connor (hahaha) Emily zabil (hahahaha). No nakonec sice ano, přišla mi z celého hereckého ansámblu nejméně vtipná – dle mých předpokladů komedie nebudou úplně její parketa – ale jako celek pilot šlapal jako hodinky, a to včetně Karly. A co víc, včetně dětí! Možná (možná určitě) to bylo tím, že tam byly pouze minimum času, ale vůbec mi nepřekážely, a když už něco řekly, tak to bylo i zábavné.

Co bych vytkla? Já netuším. Jen se bojím, že se to líbilo jenom mně a že to hned zítra zaříznou :D Zatím moje největší letošní překvapení, samozřejmě v dobrém slova smyslu. Vůbec nic jsem neočekávala, o to lepší mi to přišlo. Akorát teď už očekávám hodně, tak snad nebyl zábavný jen pilot a teď to nepůjde strmě z kopce, to by mě hodně mrzelo.

  • Topher Grace
  • nenásilně zábavné
  • dynamika mezi postavami
  • narážky
  • pilot nasadil laťku hodně vysoko
90 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
petrSF

petrSF

Přidávám se, taky se mi to líbilo a budu koukat dál :)
před 3 roky
AislinK

AislinK

Takže další pán na holení v seznamu chci vidět, ok no :D
před 3 roky
Další články k tématu