25. 10. 2021

Novinka pod lupou: Just Beyond (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Just Beyond
Žánr antologie, sci-fi, thriller
Stanice Disney+
Premiéra 13. 10. 2021
Vysílání středa
Délka pilotu 28 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají různí

O čem to je?

Osmidílný antologický seriál inspirovaný díly R. L. Stinea vypráví překvapivé a podnětné příběhy o realitě, která se nachází těsně za hranicemi té, kterou známe. V každém díle se diváci seznámí s novými postavami, které se musí vydat na překvapivou cestu sebepoznání v nadpřirozeném světě čarodějnic, mimozemšťanů, duchů a paralelních vesmírů.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Opět je trošku zbytečné psát názor na seriál, u kterého má každý díl vlastní obsah, postavy i herecké obsazení. Ale pokud bych měla přemýšlet o tom, jestli si na základně pilotu pustím i další díly, tak bych řekla že jo, seriálu šanci dám.

Nedočkala jsem se sice ničeho extra světoborného, ale ve výsledku to ani není třeba. První díl přinesl kids friendly zápletku o zlobivé školačce, kterou rodiče pošlou do speciální školy pro zlobivé holky. Zde jim vymývají mozky (doslova) a dělají z nich roboty s dokonalým chováním.

Není to nejoriginálnější sci-fi pod sluncem, ale jak říkám, můžete na to koukat s celou rodinou a celkem dobře se pobavíte, pokud seriál neberete příliš vážně. Samozřejmě nevím, jak to bude v dalších dílech, přece jen je seriál žánrově zařazen do hororu, což ale k pilotu absolutně nesedí. Spíš bych to viděla na sci-fi antologii, ale nemůžu to zaručit, když nevím, jak vypadají další díly. Ale plánuju to zjistit a někdy v budoucnu si dát maraton.

  • sympatická hrdinka
  • přístupné pro celou rodinu
  • uzavřený příběh
  • velmi jednoduchá a neoriginální zápletka
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
sandokan555

sandokan555

Myslel som ze Mckenna Grace bude vo vsetkych castiach a nie ze je to antalogia kde kazdy cast ma uplne ine...
před 2 roky
_-0-_

_-0-_

Všimli jste si, že většina seriálů s díly pod 40 minut a většina filmů s délkou pod 90 minut je...
před 2 roky
Další články k tématu