12. 11. 2021

Novinka pod lupou: The Tower (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Tower
Žánr krimi, thriller, drama
Stanice ITV
Premiéra 8. 11. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 46 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Zkušený policista a mladá dívka spadnou z věžáku v jihovýchodním Londýně. Živý zůstane na střeše pětiletý chlapec a mladá začínající policistka Lizzie Griffiths. O několik hodin později Lizzie zmizí a detektivka Sarah Collins dostane vyšetřování na starosti. Nejen, že musí najít Lizzie, než zemře, ale také musí odhalit pravdu za dvojicí podezřelých smrtí. Jaký sled událostí dostal oba policisty a dvě děti na střechu daného paneláku? Proč dva z nich zemřeli? A proč dva přežili? Minisérie je adaptací románu od bývalé policistky Kate London.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Úúúú, zajímavé, zajímavé. Tohle je zamotanější než špagety na talíři! Ze začátku jsem měla trošku pochybnosti a obavy, že mě seriál nechytne. Tempo pilotu se ale moc dobře stupňovalo a na konci jsem byla natěšená na další epizody.

U britských kriminálek je příběh to nejdůležitější. Postavy jsou v podstatě vždycky jako přes kopírák – suší detektivové a detektivky s neštěstím v osobním životě, kteří se naplno ponořují do své práce a neodpočinou si, dokud není případ vyřešen. To platí i tady. Na rozdíl od jiných seriálů mě tady ale příběh opravdu zaujal.

Ze začátku to vypadá jako běžné vyšetřování, ale jak se začnou mazat hranice mezi kladnými a zápornými postavami a svět není černobílý, míra zajímavosti poskočí o level výš. Máme tu detektivy, kteří na oko spolupracují s policií, ale ve skutečnosti jsou to dvě oddělené skupiny, které jsou připravené házet si klacky pod nohy, aby ochránily svoje lidi. A obyčejné svědectví a přítomnost policie u případu není taková, jaká se na první pohled zdá.

Nemá smysl tady víc spoilerovat. Pomalejší rozjezd se postupně zrychloval a pilot mě nakonec dokázal přesvědčit, že mám dát šanci zbylým epizodám.

  • poutavý příběh
  • zvyšující se intenzita a tempo
  • postavy jako v každé jiné kriminálce
  • pomalejší začátek
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
IrmaVep

IrmaVep

Jee, Gemma Whelan, vic nepotrebuju! Sice ji zboznuju skrz komedialni role, ale nenecham si ujit nic. Navic...
před 2 roky
_-0-_

_-0-_

Cokoliv, co je z UK produkce, je nadějné :-)
před 2 roky
ragelly

ragelly

Meh, nic moc, dávám 50 %. Celé vyšetřování se vleklo, pořád dokola se omílalo to stejné, na nic moc nového...
před 2 roky
Další články k tématu