17. 10. 2021

Novinka pod lupou: Acapulco (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Acapulco
Žánr komedie, retro
Stanice Apple TV+
Premiéra 8. 10. 2021
Vysílání pátek
Délka pilotu 36 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Austin Winsberg, Eduardo Cisneros, Jason Shuman
Hrají Eugenio Derbez

O čem to je?

Sny mladého Mexičana se stanou skutečností, když dostane práci snů v nejžhavějším resortu v Acapulcu. Brzy si však uvědomí, že tato práce je komplikovanější, než se mohlo zdát.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tentokrát jsem si šla přečíst anotaci, do toho jsem viděla plakát a nakonec četla, že tam má hrát Eugenio Derbez. Jakože tyhle 3 faktory mi fakt nešly dohromady, takže jsem ve výsledku netušila, co od toho čekat.

Jedná se o jakousi light komedii, takže to není nabité fůrou vtipů, spíš je to takové odlehčenější drama. Párkrát jsem se pobavila, ale nic moc. Ústřední pointa nakonec vypadá tak, že boháč Eugenio Derbez vypráví svému, tuším, že synovci příběh o tom, jak se stal bohatým. Proto ta moje nechápavost obsazení vs. anotace a plakát. Koncept děje z minulosti pomocí vyprávění mám ráda, takže tohle bylo super, navíc se tam můžou vyskytnout takové ty případy, kdy si vypravěč monolog může upravit, přikrášlovat, a vy vidíte tu samou scénu víckrát.

Délka byla příjemná, celkově to bylo (v hrubém slova smyslu) originální, na prostředí mexického hotelu se příjemně koukalo a nikdo z postav mě vyloženě neštval. Jenomže ani naopak – nic ohromujícího se nekonalo. Překvapil mě akorát Chord Overstreet, kterého jsem od Glee viděla snad poprvé a o kterém jsem vůbec netušila, že se tady objeví. Ale ta závěrečná scéna se opět dala jednoduše předpovídat.

Ve finále mě ale docela zajímá, jak se vypravěč dostane k tomu, proč to vlastně vypráví. Je ta slečna z hotelu jeho budoucí žena? Nebo se rozhodl pro bohatství a až teď si uvědomí, že ji vlastně celou dobu miluje? Nebo o lásku vůbec nepůjde? Jo, asi to někdy, až to vyjde komplet, dokoukám, když už Apple Tv+ mám :D Ačkoli té poslední možnosti ani sama nevěřím.

  • koncept vyprávění
  • délka
  • nikdo mi nevadil, nikdo mě neohromil
  • spíš jen odlehčené drama, než nějaká zábava
  • nevýrazné
50 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Perfektní oddychovka, kterou jsem si odsledovala ve správnou chvíli – den před odjezdem na dovču. Ach, už abych se válela na pláži s koktejlem v ruce jako zdejší hosté!

Líbí se mi voiceover hlavního hrdiny, prolínání přítomnosti a minulosti, že vidíme, co se z něj nakonec stalo a kam se mu podařilo vypracovat ze samého dna. I ostatní postavy vypadají sympaticky, taková správná parta retro lidiček v luxusním resortu, kteří sní o lepší budoucnosti pro sebe a svou rodinu.

Není to komedie, u které se budete válet smíchy po zemi. Ale seriál nabízí odlehčenou pohodovou atmosféru, moc příjemně a snadno se na něj dívá. Je to jeden z těch seriálů, u kterých prostě koukáte, v pohodě se bavíte, nic vám extra neutkví v paměti, ale najednou zjistíte, že uplynulo 12 hodin a vy máte za sebou tři série.

  • pohodová atmosféra
  • zasazení do retro luxusního resortu
  • sympatické postavy
  • neutkví v paměti
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu