8. 7. 2021

Novinka pod lupou: Co ste hasiči (Nova)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Co ste hasiči
Žánr drama, komedie
Stanice Nova
Premiéra 9. 7. 2021 (na Voyo od 2. 7.)
Vysílání pátek
Délka pilotu minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Děj je zasazen do vesnice Horní, kde panuje rivalita mezi místním starostou a hasičskou jednotkou, kterou se starosta snaží zlikvidovat.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na tohle jsem se docela těšil. Nízký počet dílů nabízel příslib něčeho lepšího. Skoro jsem si říkal, že by z toho mohl být druhý Okresní přebor. Bohužel není. I když místy jsou vtipy a hlášky docela vybroušené, tak se bohužel prolínají s plytkými zápletkami a frky jak z třetí cenové.

Samotná zápletka pilotu není nijak zvlášť zašmodrchaná a soustředí se spíše na představení prostředí a postav. I tak ale místy dosahuje absurdních rovin.

Seriál ani neurazí ani nenadchne. Na druhou stranu, jako výplň letních večerů, je rozhoně lepší než milionté opakování Slunce, seno…

  • hasiči jsou pořád neokoukaní
  • sem tam dobrá hláška
  • zápletky typické pro české seriál
50 %
Mé hodnocení
Fruiko

Jsem lehce v šoku. Celý díl jsem si myslela, že ta mladá paní je dcera velitele hasičů. A na konci bylo naznačeno, že to snad bude nějaká jeho (skoro) milenka! Péťa Rychlý se nezdá tyjo, jeho hasič Péťa bude hasit ohně nejen při výjezdu, ale očividně i doma.

Řeknu to asi takhle. Na Kameňák to nemá. Ale že by mělo jít o nějaký nový velký hit, to se rozhodně taky říct nedá. Hudba, kterou slyšíte v ukázce, nás provází celým pilotním dílem. Už to naznačuje, že se seriál vydá spíše komediální cestou, než aby se pokusil vytvořit vážné hasičské drama. Je to škoda, protože podobných komedií tu bylo už tisíc, ale něco vážnějšího by mohlo být zajímavé oživení českého programového schématu. Otázka je, jestli by se to televizi vyplatilo, jestli ti diváci, kteří na televizi koukají, nepožadují právě tento méně seriózní styl.

Příběh je hodně slabý. Máme tu jeden výjezd, u kterého, jak se ukáže, za celý oheň může pták… Žádnou kriminálku od toho nečekejte, celou dobu se víceméně řeší jen konkurence s pokročilejším hasičským sborem ze sousedního města, vztahy mezi členy týmu hasičů a rozepře se starostou, který je nesnáší, protože je zkorumpovaný do morku kostí. Postavy ničím nepřekvapí, všechno už jsme tu tisíckrát měli.

Dál koukat nebudu. Netuším, jak mohl mít pilot skoro hodinu, když se v něm vůbec nic nestalo. Ocenila bych spíše vážnější verzi tématu, kde by se příběh soustředil na případy, přibyla by akce a ubylo nepovedených vtípků ve stylu nepříjemných manželek, které svým mužům nedají chvilku klidu.

  • českých hasičských seriálů moc není, takže plus za téma
  • zasazení do žánru komedie
  • žádný pořádný hasičský případ
  • náznak milostného trojúhelníku
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Fruiko

Fruiko

Ukázka vypadá hůř než výsledek.
před 2 roky
šotek10

šotek10

Uvidíme co z toho bude. 🙂 EDIT: První díl za mnou a asi takto, žádná hitparáda to není, ale dívat se...
před 2 roky
fabec1222

fabec1222

Tak první díl skoro za mnou. Přistupoval jsem k tomu docela s despektem, připadalo mi to jako...
před 2 roky
Další články k tématu