7. 5. 2021

Novinka pod lupou: The Mosquito Coast (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Mosquito Coast
Žánr drama
Stanice Apple TV+
Premiéra 30. 4. 2021
Vysílání pátek
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Paul Theroux (předloha)
Hrají Justin Theroux, Melissa George, Gabriel Bateman, Logan Polish, Kimberly Elise

O čem to je?

Adaptace stejnojmenného románu z roku 1981, který napsal Paul Theroux, strýc herce Justina Therouxe. Hlavní hrdina je idealista, který se rozhodne usadit svou rodinu v Latinské Americe.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Přiznám se, že jsem nakoukla na Wiki, abych zjistila, o čem seriál vlastně bude, jelikož je to adaptace románu. Upřímně? Ani trošku mi to neodpovědělo na moje otázky, které z pilotu mám.

Všude se mluví i tom, jak otec odmítá moderní vývoj světa a snaží se rodinu dostat co nejdál od civilizace, zvlášť od vlivu Spojených států. Ovšem první díl vypadal spíše jako thriller o uprchlících, kteří dlouhá léta prchají před zákonem kvůli něčemu závažnému, ovšem my vůbec netušíme, o co jde.

A s velkou pravděpodobností se to ani nedozvíme, protože už v prvním díle bylo jasné, že se odpovědí nedočkají ani samotné děti tohoto prapodivného manželského páru. Dětí mi bylo docela dost líto. Čtrnáctiletý kluk už má vymytý mozek názory, které do něj vtlouká od malička jeho šílený otec. A patnáctiletá dcera, která by chtěla žít normální život se svými vrstevníky, má smůlu, protože nemá v rodině žádné rozhodující slovo a musí se doslova během pěti minut sbalit a zanechat za sebou celý život, jen aby s nimi utíkala, aniž by věděla důvod.

Je to minisérie a první díl nebyl špatný, určitě seriál plánuju dokoukat. Jsem opravdu zvědavá, jestli se dozvíme nějaké vysvětlení, nebo jestli to zůstane jen tak bez odpovědi.

  • záhadná zápletka
  • čekají nás působivé a neokoukané lokace (v pilotu ale ještě nebyly)
  • chování rodičů
  • odpovědí se dost možná vůbec nedočkáme
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
tommmyk

tommmyk

Otce bych rozhodně nenazval jako nějakého šílence, přijde mi jako celkem uvědomělý chlápek, který chce žít...
před 2 roky
Freeman001

Freeman001

Pokud je někdo netrpělivý a chce nějaké odpovědi, tak doporučuju skvělý film Petera Weira z roku 1986....
před 2 roky
AislinK

AislinK

Knihu neznám, ale trailer sám o sobě mě docela navnadil. Přidávám do chci vidět a snad se k tomu...
před 2 roky
Další články k tématu