3. 5. 2021

Novinka pod lupou: Fatma (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Fatma
Žánr drama, thriller
Stanice Netflix (Turecko)
Premiéra 27. 4. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Burcu Biricik

O čem to je?

Fatma je obyčejná paní na uklizení. Jenže jednoho dne omylem spáchá vraždu, když hledá svého manžela, a zjistí, že je z ní skvělý téměř neviditelný zabiják. Nikdo totiž nepodezírá obyčejnou uklízečku.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Před zkouknutím pilotu jsem četla jenom popisek seriálu a popravdě jsem čekala, že dostanu něco úplně jiného. Očekávala jsem buď černou komedii, nebo čistokrevné Rko. Rozhodně jsem ale nečekala, že dostanu tohle.

Nejslabším místem celého seriálu je scénář. Seriál se dal pojmout mnoha způsoby. Bohužel způsob, jak nešťastná uklízečka čistě omylem zabíjí lidi, není jeden z nich. Kdyby se to aspoň nebralo vážně, tak by se na to dalo koukat. Takhle jsem ale celý pilot jen nevěřícně kroutila hlavou, jestli to někdo fakt myslí vážně. Smích, který seriál vzbouzí, není ten, který by si scénáristé přáli.

Jediným plusem je za mě vyobrazení turecké atmosféry, kde asi nechcete být osamocená žena. Zbytek postav jsou ale zjevné karikatury. A to od zbohatlické paničky, až po mafiány, kteří si neumí poradit s ufňukanou ženskou, která se snaží najít svého manžela, kterého čerstvě propustili z vězení. Všechny postavy byly otravné. Nicméně zahrané jsou celkem obstojně, takže i za to můžu dát palec nahoru.

Nevím, co tímhle Netflix chtěl říci, ale tohle byl hodně velký krok vedle. I těch 40 minut bylo pro mě stěží dokoukatelných. Děkuju, půjdu se podívat na něco jiného.

  • Turecká atmosféra
  • Herecké výkony
  • Koncepce seriálu
  • Nechtěná vtipnost
30 %
Mé hodnocení
litllewitch

Ty jo, normálně jsem musela nakouknout na profil herečky, abych zjistila, kolik má let. Hlavní hrdinka totiž vypadá, že může mít věk v rozmezí 30–60 a absolutně nevíte, ke které té hranici se blíží. No, k mému překvapení jsem zjistila, že herečka je skoro stejně stará jako já, ale teda spíš bych tipovala, že jí bude 50+ :-)

Pilot byl zajímavý. Přinesl hodně nevšední námět, ovšem nejsem si jistá, jestli mám vůbec chuť pokračovat ve sledování dál. Hlavní hrdinka je taková puťka, že to až bolí sledovat. Nechá s sebou zametat, pořád jen zoufale mele o manželovi a kouká stydlivě do země. Ani si neprojde žádnou náhlou změnou osobnosti, v podstatě u obou vražd, které spáchá, jedná ve zlomku okamžiku na základě paniky a strachu.

Celý díl je takový ušmudlaný, šedý, moc z něj nečiší žádné emoce. Příběh sám o sobě zní zajímavě, ale asi by mě nebavilo jet maraton, jen abych viděla, jak to celé dopadne. Na druhou stranu věřím, že seriál si své diváky najde, a to především pro svůj neokoukaný příběh.

  • zajímavé téma
  • hlavní představitelka hraje svou roli přesvědčivě
  • hlavní postava je hrozně nudná
  • pilot nedokáže vyvolat v divákovi emoce
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
arthurcz

arthurcz

No nepotěšily jste mě teda. Stahoval jsem si to do fronty, že to bude ta černá komedie a jak se zdá, tak to...
před 3 roky
andrea168

andrea168

Ani me jste nepotesili. Celkem jsem se na ten serial tesila. No nic, prvni dil stejne zkusim.
před 3 roky
Deaneira

Deaneira

Já se taky těšila a po dvou dílech to letělo, tohle je fakt kravina 🤷‍♀️🤦‍♀️
před 3 roky
Další články k tématu