4. 10. 2021

Novinka pod lupou: Luna Park (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Luna Park (Lunapark)
Žánr retro, drama, romantický
Stanice Netflix (Itálie)
Premiéra 30. 9. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 54 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává v 60. letech v Římě. Volnomyslná mladá žena celý život vyrůstala v rodinném zábavním parku. Hrdinka odhalí šokující pravdu – patří do dvou zcela odlišných světů.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Seriál na mě náhodou vyskočil na Netflixu a jak jsem zjišťovala, o co jde, dokonce jsem ho ani nenašla na SerialZone. Každopádně napraveno, profil máme k dispozici a můžeme směle koukat a psát názory.

Za mě byl první díl super. Je to báječná retro pohodovka se skvělou lokalizací, příjemným obsazením, nádhernými kostýmy a zábavným tajemným příběhem. Pilot má dlouhou stopáž, to jediné bych mu asi vytkla. Místy mi přišel kvůli tomu pomalejší, přehnaně dlouhé pohledy do dálky a zpomalené konverzace, kdy by se obsah sdělení dal shrnout o poznání rychleji.

Jinak se mi ale pilot líbil a nalákal mě na další sledování. Líbí se mi, že má seriál provázaný příběh, takže vás to nutí zapnout si hned další díl. Docela se divím, že ho Netflix nasadil až takto na podzim, podle mě by se více hodil spíše na léto. I tak ale spokojenost, určitě si dám časem i další díly.

  • retro zasazení
  • sympatické postavy
  • zasazení do Říma
  • provázaný příběh
  • pomalejší tempo v důsledku dlouhé stopáže
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Z pilotu Luna Parku odcházím příjemně překvapená. Čekala jsem mnohem méně, takže mě to ve výsledku bavilo. Taky si pojďme narovinu říct, že v jakémkoliv italském seriálu bude u mě plus Itálie a italština, protože je miluju, i kdyby to byla sebevětší blbost.

Měla jsem o ději úplně jinou, jednodušší představu, nakonec to ale bylo tematicky dost rozličné. Historie, romantika, nějaká záhadná zápletka, spoustu postav a jejich problémů. Nejvíc mě však dostalo, jak začalo hrát Chasing cars. Nejsem teda odborník, ale i já vím, že to není zrovna song z 60. let, ve kterých se pilot odehrává. Navíc jsem si téměř jistá, že se jednalo o cover od Sleeping At Last, jež je ještě novější, a na konci bych zase přísahala, že jsem zaslechla Florence + The Machine. Tenhle prvek novoty mě vlastně bavil i nebavil, takže netuším, co si o tom myslet.

Lepších 60 %. Myslím, že se podívám i dál a první sérii dokoukám. Ten konec pilotu byl zajímavý, jsem zvědavá, k čemu se nakonec dopátráme, protože mi hromada věcí přišla nejednoznačná, a taky se těším na jednu potenciální romantickou linku. Bude se ale pravděpodobně jednat o seriál, který si při sledování užiju, nicméně si za pár měsíců, týdnů, možná dní už ani nevzpomenu, že jsem ho viděla.

  • Itálie a italština
  • příjemná, oddechová věc
  • hudba
  • nic převratného, nezapomenutelného
60 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu