8. 11. 2021

Novinka pod lupou: Guida Astrologica per Cuori Infranti (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Guida Astrologica per Cuori Infranti (Astrologický průvodce pro zlomená srdce)
Žánr komedie, romantický
Stanice Netflix (Itálie)
Premiéra 27. 10. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 36 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Alici je přes třicet, skoro by se dalo říct, že už se pomalu blíží čtyřicítce a stále je svobodná a to rozhodně ne z vlastní vůle. Pracuje pro malou televizní stanici a její vyhlídky na povýšení jsou mizivé a to i přesto, že je většinou tou nejkompetentnější osobou v místnosti. A jakoby to nestačilo, tak její bývalý Carlo se bude ženit a brzy se stane otcem. No a k tomu všemu do televize nastupuje nový okouzlující a tajemný kreativní ředitel Davide, který chce každého podrobit zkoušce. Alicin život se pomalu začíná měnit, když potká Tia, hlavní hvězdu vlajkové telenovely stanice, který je také samozvaným astrologickým guru. A brzy se stane jejím osobním astrologickým průvodcem pro zlomená srdce…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Pokud máte rádi oddechové romantické komedie, dál už ani nečtěte a běžte si tenhle pilot pustit. Naprosto ideální, milá rom-kom a ještě k tomu z Itálie. Jako u každého italského seriálu musím vypíchnout italštinu a prostředí, protože to tam prostě miluju, a líbilo se mi i zasazení do práce v televizním studiu.

Hlavní hrdinka byla velmi sympatická, úplně mi do role sedla. Tio, ten expert na astrologii, byl snad ještě lepší, bavil mě neskutečně. Sama mám minimálně jednu kamarádku, která na tohle taky věří a pořád znamení a podobné věci okolo řeší. Trošku jsem se obávala, jak to tady pojmou, ale přišlo mi to dobře vyvážené mezi děláním si z toho srandu a braním to vážně, takže super.

Předvídatelnost je každopádně na místě, ale co jiného od takového odpočinkového seriálu čekat. Hned jak bylo řečeno, že je třeba přijít s novým pořadem, řekla jsem si, že využijí právě astrologii, a jakmile se objevil Tio, bylo to jasné úplně. Hodně bych se divila, kdyby se tímto směrem nakonec v průběhu seriálu nevydali, už jen pro tu scénu o beranovi. Taky myslím, že je jasné, s kým by hlavní hrdinka měla skončit, a pokud to tak nedopadne, budu hodně překvapená a vlastně i naštvaná.

  • oddechová, milá rom-kom
  • Itálie
  • sympatické postavy i obsazení
  • překvapivě dobře zpracované to téma astrologie
  • předvídatelnost je teoreticky minus, ale i to se podle mě dá čekat
90 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Podobné pohodovky mám moc ráda. Nejde o seriály, které byste si uchovali v paměti dlouhé roky po jejich skončení. Během sledování se ale dobře bavíte, máte parádní náladu a příběh utíká tak rychle, že než se nadějete, jste na konci série.

Jestli bych to měla k něčemu připodobnit, tak bych řekla třeba Láska a anarchie nebo Generace 56k. Romantické odlehčené drama se sympatickými postavami, lehce pohádkovou zápletkou a pohodovou atmosférou.

Na druhou stranu se tady dá příběh poměrně snadno odhadnout, nepředpokládám, že by nás čekalo nějaké velké překvapení v průběhu série. Za sebe tipuju, že si hrdinka začne s novinářem, ale nakonec si uvědomí, že pravou lásku má celou dobu přímo za zadkem v podobě nového šéfa. Klasika, která nepřekvapí, ale i tak se na ni dobře kouká.

  • sympatické postavy
  • skvělé tempo a atmosféra
  • ideální pro odpočinkový maraton
  • žádná překvapení nečekejte
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Janey T

Janey T

Sice tomuto žánru (romantika) moc neholduji. A když se dívám, tak musím mít fakt náladu. :) Ale tento seriál...
před 2 roky
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

Mám dokoukáno a příjemnou, odpočinkovou, romantickou i vtipnou atmosféru si seriál udržel, stejně jako...
před 2 roky
Jenny17

Jenny17

Nakonec to nebylo vůbec špatné takový relax seriál a budu doufat, že bude další řada .o)
před 2 roky
Další články k tématu