3. 7. 2021

Novinka pod lupou: Ray (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Ray
Žánr antologie
Stanice Netflix (Indie)
Premiéra 25. 6. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 50 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Adaptace čtyř povídek slavného autora a spisovatele Satjadžita Raye, od satiry až po psychologický thriller.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Původně jsem nechtěla tento kousek ani zkoušet, přece jen jde jen o sbírku příběhů. Ale tak když přimhouříme oči, tak vlastně jde o antologii, i když pravděpodobně takovou, která se do širšího povědomí na naší scéně nemá asi šanci dostat.

První díl neboli první příběh byl zajímavý. Celou dobu jsem si říkala, co se to sakra děje, proč jedna obyčejná událost může člověka tak vykolejit. Na začátku jsem nějak nepostřehla, že si hrdina říká, že má počítačovou paměť a nikdy na nic nezapomene, takže když náhodou jednu věc zapomněl, tak ho to tak rozhodilo, že v podstatě nebyl schopný dál fungovat.

Vysvětlení každopádně překvapí, nebo mě alespoň překvapilo. To oceňuju, že měl příběh i nějaký závěr a nevyšuměl do ztracena. Další díly si dávat nebudu, nejde o úplně odpočinkový seriál. Ale první díl nebyl špatný. Byl jiný, než na co jsem zvyklá, sedl mi spíše závěr než průběh, ale celkově si dokázal udržet mou pozornost.

  • zajímavý příběh s nečekaným závěrem
  • některé části jsou zmatené a spíše nudné
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu