9. 9. 2021

Novinka pod lupou: Vigil (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Vigil
Žánr minisérie, thriller
Stanice BBC One
Premiéra 29. 8. 2021
Vysílání neděle, 21:00
Délka pilotu 59 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Šestidílný krimi thriller sleduje záhadné zmizení skotské rybářské lodi a nukleární ponorky, které postaví do konfliktu loďstvo a britskou tajnou službu. Detektivka Amy Silva vede vyšetřování na zemi i na moři a postupně se dostává ke konspiraci, která ohrožuje samotné srdce britské nukleární síly.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Zajímavý krimi thriller. Prostředí ponorek není v seriálech tak časté. Co si tak vzpomínám, tak jsem se tam podívala snad naposledy během maratonu JAGa, což už je pěkných pár let. Ten uzavřený prostor ponorky hluboko pod hladinou moře mě fascinuje, zvlášť když se spojí s konspirací a vražednou záhadou.

Postavy jsou úplně v pohodě. Jak vyšetřovatelka v ponorce, tak i policistka na souši jsou příjemné, dobře se na ně kouká. Fanoušci GoT navíc ocení návrat Rose Leslie na televizní obrazovky.

Docela mě zaskočilo tempo v závěru epizody. Celý díl se nesl v relativně klidné rovině, jak se začala vyšetřovat záhadná smrt jednoho z členů posádky. Posledních pár minut se ale tempo zrychlilo asi o 300 %, najednou se na nás navalila tuna akce a já ani pomalu nestíhala sledovat, co se to vlastně děje. Jsem ráda, že jsem si k tomu stáhla anglické titulky, protože bez nich bych toho moc nepochytila. Už tak jsem si musela něco překládat, protože se v těch námořních pojmech vůbec nevyznám. Když k tomu navíc připočítáte docela silný přízvuk, tak z toho žádná jednoduchá angličtina nevychází.

Určitě plánuju seriál dokoukat. Jedná se o minisérii (zatím…), takže by příběh mohl být v rámci šesti epizod pěkně uzavřený.

  • prostředí ponorky
  • vyšetřování na ponorce i na souši
  • sympatické hrdinky
  • zbytečné propletení osobních životů
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
andromache

andromache

Mám dokoukáno a musela jsem hodnotit hodně vysoko. Konečně zase trochu svěžejší detektivka. O to víc mě...
před 2 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Souhlasím se všemi, že jde o povedenou minisérii, která rozhodně nenudí. Především poslední...
před 2 roky
andromache

andromache

Jo, ta dvojitá klaustrofobie byla masakr.. To by bylo ouzko i za Amy »SPOILER« A jinak já si tenhle...
před 2 roky
Další články k tématu