30. 12. 2021

Novinka pod lupou: The Book of Boba Fett (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Book of Boba Fett
Žánr akční, dobrodružný
Stanice Disney+
Premiéra 29. 12. 2021
Vysílání středa
Délka pilotu 37 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Temuera Morrison, Ming-Na Wen

O čem to je?

Legendární lovec odměn Boba Fett a žoldák Fennec Shand musí proplout podsvětím galaxie, když se vracejí na Tatooine, aby si nárokovali území, kterému kdysi vládl Jabba Hutt a jeho zločinecký syndikát.

Trailer

A jaký je náš ortel?

S tímto hrdinou ze světa Star Wars moc zkušeností nemám, takže si asi hodně souvislostí nespojím tak, jak to budou mít znalci SW světa. Ale celkově se mi pilot líbil. Má příjemnou stopáž a utíká rychle. I jako neznalci mi nepřišlo, že bych se v příběhu nějak extra ztrácela, docela se v něm dalo orientovat.

Pilot se odehrává ve dvou časových rovinách. Máme tu přítomnost, kdy se Boba Fett dostal k moci, a sny, které jsou buď alternativní realitou, nebo představují osobní vzpomínky hrdiny na své zajetí, kdy jen tak tak přežil.

Vizuální stránka mi nepřijde tak propracovaná jako u Mandaloriana, zdá se mi, že Boba Fett má nižší rozpočet. Někteří obyvatelé vypadají spíše úsměvně než hrůzostrašně, ale vynahrazují to akční bojové scény a honičky, kterých je pilot plný a na které se kouká opravdu dobře.

Co se týče samotného příběhu, po pilotu toho zatím moc nevím. Většinu času jsme byli právě ve snech hlavního hrdiny, dějová linka ze současnosti byla jen okrajově nakousnutá, takže nedokážu odhadnout, jakým směrem se příběh bude vyvíjet. Rozhodně šlo ale o příjemnou záležitost, která by fanoušky Star Wars zaujmout mohla. Takový úspěch jako u Mandaloriana ale nečekám.

  • zábavná akce
  • dvě roviny příběhu
  • fajn postavy
  • vizuální stránka neoslovila
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
PachezZ

PachezZ

Hned ten první stormtrooper v útrobách čehosi vypadal hrozně jako hračka... ale uvidíme jak to bude dál...
před 2 roky
Longsword

Longsword

Ten "snový" děj se odehrává těsně poté, co Luke osvobodí Hana ze zajetí Jabby (kterýžto je zabit),...
před 2 roky
Další články k tématu