27. 9. 2021

Novinka pod lupou: The Lost Symbol (Peacock)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Lost Symbol
Žánr Dobrodružný, Drama, Thriller
Stanice Peacock
Premiéra 16. 9. 2021
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 47 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál na motivy knihy Ztracený symbol Dana Browna sleduje raná léta známého symbologa Roberta Langdona. Ten je vtažen do série smrtících hádanek poté, co je jeho mentor unesen. Okolo se motá i CIA, která ho nutí ke spolupráci při odhalování mrazivého spiknutí.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Myslím, že je jasné, že jsme všichni rádi za toto zpracování Dana Browna, když už jsme se nedočkali čtvrtého filmu s Tomem Hanksem. Ale na úvod musím říct, že je tu jedna věc, která pro mě působí jako mírné zklamání. Čekal jsem něco temnějšího, co se zatím neodstavilo. Teda k určitému zlepšení došlo aspoň přibližně ve druhé půlce pilotu, ale prostě to ještě nebyla taková pecka, jakou se jeví celý seriál.

Mladý Langdon je celkem fajn, asi si mě docela získal. Stejně tak i Katherine vypadá na dost zajímavě ztvárněnou postavu. Naopak její otec Peter Solomon v podání Eddieho Izzardy mě vůbec nebavil a ani trochu mě nenadchl. Jsem tak docela rád, že většinu času je mimo scénu.

Jsem docela zvědavý, jak moc se bude seriál držet knihy, protože právě na tom původně ztroskotal film. Tak uvidíme, jestli tentokrát v jiném formátu půjde příběh přenést do hrané podoby. Zatím to vypadá slibně a živěji, tak snad to vydrží. Osobně čekám od dalších dílů ještě víc, upoutávka mě docela dost navnadila na velké věci. A Peacock se svým rozpočtem by nemusel zklamat.

  • Langdon a Katherine
  • hraná podoba tohoto příběhu
  • málo temné
  • Peter Solomon
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Jakožto fanoušek knižní předlohy od Dana Browna jsem velmi ráda, že můžu konečně vidět Ztracený symbol v hrané podobě, zvláště poté, co jej filmy vynechaly. I když je škoda, že jsme se nedočkali Roberta Langdona v podání Toma Hankse, ale i nová (mladší) tvář Ashleyho Zukermana není špatná.
Pilot se velmi dobře sleduje. Tempo odsýpá (v porovnání s knihou, která byla dle mého jednou z nejslabších v sérii), chemie celého obsazení se pěkně doplňuje a člověk se doopravdy nenudí. Jestli to takto půjde dál, tak se bude jednat o důstojné zpracování. Jednoduše se nemůžu dočkat dalších dílů.

  • vizuální stránka
  • svižný děj
  • postavy
  • Ashley Zukerman
  • Katherine Solomon (jakožto dcera v této verzi)
90 %
Mé hodnocení
WillowPurple

Me likey! Mám moc ráda podobné záhadné seriály a filmy, kde hrdinové hledají vodítka k různým záhadám a pokladům. Lovci pokladů to měli epizodně, Lost Symbol to roztáhne na celou sérii. První díl mě dokázal nalákat na další sledování, těším se na maraton.

Kdysi před lety jsem viděla v této roli Toma Hankse, ale upřímně? Ani si ho tak moc nevybavuju. Neměla jsem proto sebemenší problém s novým castingem. Hlavní hrdina vypadá sympaticky, je chytrý a charismatický, dobře se na něj kouká. I ostatní postavy mají co do sebe, všichni mi padli do noty. Jsem zvědavá, jak se zapojí do hledání vodítek, ale především, kam je cesta nakonec zavede. Předlohu neznám, takže vůbec netuším, jak tohle dopadne.

Před premiérou jsem četla názory, že se jedná o jedno z nejslabších děl Dana Browna. Kdybyste mi to ale neřekli, tak to podle seriálového pilotu rozhodně netipuju. Podle mě tu bylo vše, co je k poutavému vyprávění a napjatému sledování potřeba. Těším se na další díly.

  • poutavý příběh
  • sympatické postavy
  • ideální pro maraton
  • navnadí na další sledování
  • možná zbytečně moc flashbacků
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
TheLuky12

TheLuky12

Mně se naopak Ztracený symbol líbil z knižní série možná nejvíc.
před 2 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Po prvním díle nadšení hodně rychle vyprchalo. Epizody byly dlouhé a nudné, žádné napětí, akce...
před 2 roky
_-0-_

_-0-_

Shodou okolností jsem četl Brownovo Inferno (v moc pěkném vydání) těsně před tím, než jsem viděl Lost...
před 2 roky
Další články k tématu