31. 10. 2021

Novinka pod lupou: The Long Call (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Long Call
Žánr drama, krimi
Stanice ITV
Premiéra 25. 10. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 46 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Detektiv Matthew Venn se vrací do svého rodného městečka a uzavřené komunity na severu Devonu, kam přijíždí se svým manželem Jonathanem. Jde o místo, odkud hrdina před dvaceti lety odešel, když ho vlastní rodina zavrhla. Nyní se vrací na pohřeb svého otce. Striktní evangelická komunita, ve které vyrůstal, ho odmítla přijmout. Nyní tedy musí truchlit vpovzdálí, ale zároveň se musí soustředit i na práci. Čeká ho totiž vyšetřování velké vraždy. Na pláži poblíž Matthewova nového domova je nalezen muž s tetováním albatrosa na krku, který byl ubodán k smrti.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Celou dobu jsem si říkala, že je to takové průměrné drama, u kterého další díly vidět nemusím. Pak ale přišla závěrečná scéna, která perfektně dokázala nalákat na celou sérii.

Hlavní hrdina je sympaťák. Bohužel mu byl dán docela nezajímavý případ, alespoň na první pohled nezajímavý. Jak se vyšetřování vraždy rozjíždí, tak se dočkáme řady rutinních výpovědí, které jsou všechny docela uspávací. Kromě této dějové linky tu máme ještě osobní život hrdiny, resp. jak se jeho současný život v moderním světě bije s přísnou konverzativní minulostí, která se promítá i do přítomnosti. Ani tato část příběhu mě příliš nezaujala. I když z jedné scény běžel mráz po zádech – když se manželka jednoho ze členů komunity snažila v noci potichu utéct, ale manžel ji nachytal a ledově klidně jí řekl, ať se okamžitě vrátí do postele. Ten děs v jejích očích, to nechcete zažít.

Závěr ale přinesl úplně něco nového a docela nečekaného. Nebudu vám tady spoilerovat, ale musím říct, že mou pozornost si tímto seriál získal a určitě kvůli tomu plánuju kouknout i na další díly. Jsem zvědavá, jestli ten závěr bude stát nějak samostatně, nebo se proplete i se samotným vyšetřováním vraždy, jestli obě věci budou mít spojitost.

  • závěr naláká na další díly
  • sympatický hlavní hrdina
  • celkem pomalý a nudný díl
  • vyšetřování ani konzervativní komunita tolik nezaujmou
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu