25. 4. 2021

Novinka pod lupou: Wakefield (ABC AU)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Wakefield
Žánr mysteriózní, drama, psychologický
Stanice ABC (Austrálie)
Premiéra 18. 4. 2021
Vysílání
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Osmidílné drama zkoumá tenkou hranici mezi zdravým rozumem a šílenstvím. Seriál se odehrává v nemocnici v Blue Mountains v Austrálii a rozebírá tabuizované téma duševních poruch, prostřednictvím jedinečných postav, z nichž má každá svůj vlastní podmanivý příběh. Nik Katira je nadaný zdravotní bratr a je v nemocnici nejstabilnější osobou na tomto relativně šíleném místě. Jenže teď i jeho duševní zdraví je v ohrožení. Otázkou je proč?

Trailer

A jaký je náš ortel?

Zajímavý seriál. Pilot mě úplně nepohltil, ale rozhodně přinesl několik zajímavých momentů. A také samotný koncept jednotlivých příběhů, které se nevědomky prolínají, má velký potenciál.

Zasazení příběhu na psychiatrické oddělení není něco, co by se v seriálech vyskytovalo každý den, takže dokáže zaujmout. V pilotu jsme se dočkali čtyřech mini příběhů o čtyřech postavách, dvou pacientech a dvou zaměstnancích. Ačkoliv se ladění jednotlivých příběhů lišilo (střídala se zde odlehčenější, skoro humorná rovina, čisté drama a místy až thriller a psychologie), celkově pilot působil uceleně.

Dál sledovat nebudu, a to především kvůli tomu, že mi nesedli zaměstnanci a jejich příběhy. Předpokládám, že právě oni se zde budou objevovat pravidelně v každém díle a dostanou vždy prostor, takže mě až tolik neláká sledovat, co se s nimi děje dál. Pacienti mají podle mého názoru větší potenciál, zde nám může být představen úplně kdokoliv s jakýmkoliv problémem, aniž by hrozilo, že seriál začne nudit nebo sám sebe vykrádat.

  • pilot složený ze čtyř příběhů
  • ucelenost navzdory rozdílné atmosféře příběhů
  • zaměstnanci až tolik nezaujali
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu