11. 6. 2021

Novinka pod lupou: Professor T (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Professor T
Žánr krimi
Stanice ITV
Premiéra 3. 6. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Profesor Jasper Tempest je kriminolog s OCD. Je to génius, který však musí stále bojovat se svým traumatem z dětství.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Hele, to už tady jednou bylo! Hned od první minuty seriálu jsem měla jedno velké deja vu, které trvalo celý díl. Vlastně to tu bylo už (nejméně) dvakrát, ale původní, tuším belgický seriál jsem neviděla, pouze jsme před pár lety měli Novinku pod lupou na českou verzi Profesora T.

Tentokrát tu máme britskou adaptaci. Hned na začátku musím říct, že to je asi úplnně stejné. Ne že bych si ten český pilot pamatovala až tak dopodrobna, ale myslím, že to je snad scénu od scény totožné. Znásilnění, obětí se objeví více, profesorova osobnost…

Těžko říct, jak to bude u dalších dílů, ovšem pokud jste sledovali českého profesora, možná přijdete u této britské novinky o překvapení. Já tím, že mám tak děravou paměť, jsem byla lehce překvapená s tím, co profesor dokázal z potenciálního pachatele odpozorovat, scéna u výslechu je parádní.

Co se týče obsazení, je vybráno výborně. Hlavní hrdina je trošku sympaťák, ale zároveň ho chcete praštit. Povyšuje se nad ostatními lidmi, ale nelze mu upřít, že v hlavě opravdu něco má. Mladá policistka je moc příjemná, stejně jako její mladý kolega. Nejvíce mi nesedl šéf týmu se svou výbušnou a věčně naštvanou povahou a skrytým truchlením.

Celkově ale hodnotím jako povedenou, leč neoriginální britskou kriminálku.

  • sympatické obsazení
  • mysl hlavního hrdiny
  • jede jako přes kopírák vůči předloze
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Jessica Angell

Jessica Angell

Ben Miller? Fajn okamžitě na watchlist. Miluju ho v Pravěk Útočí, takže tady to bude třešnička na dortu.
před 2 roky
Pipa22

Pipa22

Myslim, ze jsem videla tu ceskou a nemeckou verzi... belgicka mne zatim minula. A Ben Miller - vybavi se mi...
před 2 roky
Další články k tématu