26. 10. 2021

Novinka pod lupou: Pretty Smart (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Pretty Smart (Pěkně chytré)
Žánr sitcom
Stanice Netflix
Premiéra 8. 10. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 23 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Jack Dolgen, Doug Mand
Hrají Emily Osment, Gregg Sulkin

O čem to je?

Chelsea je vystudovaná a chytrá dívka s proříznutou pusou, která postrádá základní lidské dovednosti, aby mohla žít samostatný funkční život. Ocitne se sama v Los Angeles a nemá jinou možnost, než se zde přestěhovat ke své veselé a bezstarostné sestře Claire a jejím výstředním spolubydlícím.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Stihla jsem celé 3 epizody, než jsem se dostala ke stopnutí a napsání názoru. Musím říct, že u třetího dílu jsem se tak bavila, že jsem málem zapomněla, jak ne-až-tak-dobré byly ty první 2. Pilot byl v pohodě, takový průměrný, v epizodě č. 2 mě nebavil ten příběh, za to jsem zjistila, že mě hodně baví Jayden, ze kterého se stala chodící hláška, a taky Solana. Naopak až přehnaně sladká mladší sestra mi teda ani za celé 3 díly nesedla a myslím, že mi ani nesedne. Lví podíl na tom nese asi i herečka, jejíž hlásek jak z animáku mi ježil chloupky na těle.

Mám ráda tyhle roommate partičky přátel, takže i když nic originálního, prostředí pecka. Panuje tam pro mě zábavný humor, narážky na spoustu dnes moderních a/nebo korektních věcí a Emily i zbytek obsazení super (až na sestru). Nakonec jsou vlastně všichni svým způsobem relativně chytří, nebo alespoň chytřejší, než se tvářili v pilotu. Další věc, kterou si z pilotu pamatuju až moc dobře (a taky není zrovna pozitivní), je úplně závěrečná scéna. Narovinu říkám, že jestli postavy Emily Osment a Gregga Sulkina, které jsem si v hlavě dala dohromady už při pohledu na plakát, neskončí spolu, budu hodně naštvaná :D

Na základě té 3. epky bych vám to s klidem mohla doporučit jako další typický americký sitcom, který mě upřímně bavil. Avšak jestli to tímhle tempem pojede i dál a výrazně lepší díly se budou prolínat s těmi slabšími, ve finále z toho bude průměr. Taky upozorňuju, že z toho hodně smrdí milostný trojúhelník, takže kdo tohle klišé nemůže vystát, raději se tomuhle vyhněte. 1. a 2. epizoda: 60 %, 3. epizoda: 80 %, tak to dám mezi a doufám, že budou ty další díly spíš jako ten třetí.

  • Jayden je chodící hláška
  • klasický humor amerických sitcomů + narážky
  • ukáže se, že nejsou až tak nemožní
  • není to konstantně dobré
  • mladší sestra
  • milostný trojúhelník
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Zdá se mi, že všechny sitcomy, které Netflix vyplodí, vypadají úplně stejně. Mají jiné herce i jiný příběh, ale tak nějak je od sebe nedokážu rozeznat.

Pilot nebyl úplný odpad, ale že bych se po jeho zhlédnutí těšila na další díly, to se rozhodně říct nedá. Všechny postavy jsou hodně jednoduché, plytké, nenabízí nic nového ani zajímavého.

Vtipy se drží ve vkusné rovině, což oceňuju. Bohužel jsem za celý díl nenašla situaci, u které bych se skutečně od srdce zasmála. Stejně jako postavy, i humor v tomto seriálu je docela obyčejný, neoriginální a upřímně? Docela nezábavný. Neurazí, ale nenadchne. A po odsledování dílu už si na něj za pár vteřin ani nevzpomenete.

  • vkusný styl humoru vhodný i pro mladé děti
  • roztomile přihlouplé
  • obyčejné postavy
  • od srdce jsem se nezasmála
  • hrozně moc tuctové
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu