9. 11. 2021

Novinka pod lupou: Head of the Class (HBO Max)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Head of the Class
Žánr komedie
Stanice HBO Max
Premiéra 4. 11. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 27 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Skupinka středoškoláků stojí před největší životní výzvou – novou začínající učitelkou Alicií Adamsovou, která se snaží docílit toho, aby se studenti soustředili méně na známky a více se snažili žít a zažít životní zkušenosti na vlastní kůži. Seriál je rebootem stejnojmenného sitcomu z 80. let.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Doslova v prvních 5 sekundách, kdy jsem uslyšela jistou hudební skupinu, která si říká BTS, jsem si řekla, že jsem na tohle už moc stará. V příští minutě a půl pilot stihl velmi přímočaře upozornit na genderovou nespravedlnost a jeho postavy byste si mohli odškrtnout ze všech možných korektních tabulek. Na mě to bylo prostě moc, obzvlášť na nějaký teen sitcom, kde bych čekala nějakou odlehčenější, uvolněnější a zábavnější atmosféru.

Neskutečně mi vadila ta nová učitelka, na které je seriál postavený a která navíc vypadala úplně stejně stará jako ty její žákyně. Nebylo to vtipné, děj taky o ničem a nemám žádnou potřebu se podívat dál. Nejvíc fajn mi přišla interakce mezi těmi jedinými dvěma učiteli, kteří se v pilotu ukázali, protože ten chlápek byl docela vtipný – otravný, ale vtipný -, ale ani to to nezachránilo.

  • mužský učitel a jeho interakce s učitelkou
  • nová učitelka
  • příliš to tlačilo na pilu
  • neuvolněná, nevtipná atmosféra
30 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Je to hodně jednoduché, spíš pro čtrnáctileté děti, než že byste si užívali sledování po dvacítce. Děti jsou přehnaně dramatické, jako by vypadly z influencerských youtubových kanálů. Nevím, jestli je to nová doba a chovají se tak všichni náctiletí, nebo to jsou jen ti, co jdou vidět před kamerou. Každopádně se mi z toho protáčí panenky.

Hlavní hrdinka je sympatická. Na můj vkus až moc energická, asi by to nebyl úplně můj styl výuky, kdybych byla ještě ve škole. Ale oceňuju, že se opravdu snaží vymanit z výukové monotónnosti a nabízí dětem více osobitý a kamarádský přístup, aniž by byla přehnaná měkkota. I když… výuka debaty, dá se to vůbec považovat za vzdělávání?

Každopádně učitelka super, děti extrémně dramatické. Některé vtipy a hlášky byly povedené, jen aby vzápětí přišel totálně levný humor, který mi seriál zase srazil do dětinské roviny.

Jo a mimochodem… Christo?! Co jsi to se sebou udělala? Moje milá Jordan ze Scrubs musí mít za sebou alespoň 20 plastik, vypadá jako umělý robot. Musela jsem se ujistit, že je ta ředitelka opravdu ona, protože se mi nechtělo věřit, že tak sympatická baba se sebou udělala… tohle. Velké zklamání.

  • sympatická hlavní hrdinka
  • dramatické děti
  • dospělým už to bude připadat asi moc dětinské
  • Christa Miller vypadá jako osmdesátiletá vybotoxovaná plastová figurína
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
_-0-_

_-0-_

Existuje nějaká statistika, která by orientačně ukázala, kolik % seriálové produkce se cíleně točí pro...
před 2 roky
andromache

andromache

K otázce na výuku debaty.. Já vám nevím, ale z toho, co jsem tak viděla ve všech těch seriálech, co se...
před 2 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Je to seriál, který vám vyletí hlavou ven v podstatě ihned. Sledování nebolí, ale díly jsou...
před 2 roky
Další články k tématu