28. 12. 2021

Novinka pod lupou: The Girl Before (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Girl Before
Žánr drama, thriller, psychologický, minisérie
Stanice BBC One
Premiéra 19. 12. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci J.P. Delaney
Hrají Gugu Mbatha-Raw, David Oyelowo, Ben Hardy, Jessica Plummer

O čem to je?

Jane je žena s traumatizující minulostí, která se přestěhuje do krásného, ale velmi minimalistického domu navrženého záhadným a charismatickým architektem Edwardem. Má to však jeden háček – všichni obyvatelé musí dodržovat několik náročných pravidel, zákazů a restrikcí. Brzy po nastěhování Jane zjistí, že předešlá nájemnice Emma předčasně zemřela přímo v domě. Jane si tak uvědomí, že nic není, jak na první podhled vypadá… The Girl Before je čtyřdílná minisérie, kterou natočil J.P. Delaney na motivy své vlastní knihy.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Říkám to zase a znova, podobné mystery thrillery miluju, baví mě hádat, co se stalo, kdo za to může a jak to všechno dopadne. Docela rychle mi došlo, že se tady příběh odehrává ve dvou časových rovinách, i když jsem nevěděla, jak moc vzdálené od sebe jsou – myslela jsem, že to bude třeba 20 let, ale nedávalo by to smysl co do stáří postav apod., takže ty tři roky tak odpovídají.

Předlohu neznám, takže vůbec netuším, co se ze seriálu vyvine. Konec prvního dílu vypadal lehce narušeně, architekt asi nebude úplně běžný člověk, ale to se dá odhadnout už na základě těch nesmyslných podmínek, které nájemníci musí v domě dodržovat.

Jinak postavy vypadají sympaticky, baví mě sledovat jejich osudy. Ohledně dalšího vývoje děje jsme se z konverzací dozvěděli nějaké útržky, ale zatím opravdu netroufám odhadovat, jakým směrem se bude příběh ubírat dál. Právě tyto příběhy mám moc ráda, když mě každý další díl nechává přilepenou u obrazovky. I tady u pilotu jsem neměla jinou možnost a musela jsem přestat dělat cokoliv jiného, dokud jsem se nedodívala. Parádní první díl, snad si zbytek série udrží laťku stejně vysoko.

  • sympatické postavy
  • poutavý příběh
  • uzavřená minisérie
  • nemohla jsem odlepit oči od obrazovky
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Tyto mystery thrillery se mi moc líbí, čtyři díly jsou pro podobnou minisérii tak akorát, aby se...
před 2 roky
Další články k tématu