17. 4. 2021

Novinka pod lupou: Too Close (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Too Close
Žánr drama, minisérie
Stanice ITV
Premiéra 12. 4. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 46 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Emily Watson, Denise Gough

O čem to je?

Odhodlaná forenzní psycholožka Emma Robertson je přidělena k vyšetření Connie Mortensen, matky a manželky, která je obviněna ze zločinu, ale z uvedeného časového období si nic nepamatuje. Na výsledku její práce záleží, jestli bude Connie čelit doživotnímu trestu ve vězení, v psychiatrickém zařízení, nebo zda existuje šance na rehabilitaci a propuštění. Emma doufá, že jí tento sledovaný případ pomůže v kariéře, ale sezení s Connie se brzy zvrhnou v komplexní psychologickou hru na kočku a myš. Connie ve skutečnosti dokáže nahlédnout do nitra Emmy a odhalit její vlastní zranitelnosti. Není vůbec jasné, zda si s Emmou hraje, aby ji využila a získala tak svobodu, anebo jen pro vlastní zábavu.Emma brzy začne chápat, co vedlo Connie k tomu hrůznému činu…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tohle drama mě zaujalo hned první scénou, která je jako vytržená z hororové učebnice každého rodiče. Celkově epizoda má silnější a slabší chvilky. Některé scény jsou skutečně působivé a navnadí vás na další sledování, protože prostě musíte vědět, co se z toho vyklube. Jiné, především flashbacky, naopak působí lehce uspávačně.

Obsazení je vybráno parádně. Emily je populární herečka, která své řemeslo dokonale ovládá. Její postava je trošku nudná, to koukání do prázdna při osobních scénách nebylo až tak zajímavé. Její kolegyně je o poznání zábavnější. Určitě bude zajímavé sledovat, jak se dostala z bodu typické městské maminy až po vražednou psychopatku.

Minisérie má jen tři díly, takže určitě stojí za to dosledovat, jak příběh dopadne.

  • uzavřená minisérie se zajímavým tématem
  • herecké výkony
  • kvalita kolísá scénu od scény
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Celkem pomalá minisérie, která kromě závažného tématu až tolik nepřináší. Celkem mě zklamalo...
před 2 roky
Další články k tématu