3. 9. 2021

Novinka pod lupou: Clickbait (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Clickbait
Žánr minisérie, thriller
Stanice Netflix
Premiéra 25. 8. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Clickbait sleduje, jak jsou naše nejnebezpečnější a nekontrolované impulzy poháněny ve světě sociálních sítí. Odhaluje stále se zvětšující rozdíly mezi našimi virtuálními a skutečnými osobnostmi.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak tohle bylo výborné. Konečně jsem se zase musela u něčeho doslova donutit to zastavit. Do pilotu jsem šla pouze na základě anotace (tím myslím ty dvě všeobecné věty) a odcházím úplně nadšená. Ze začátku jsem si myslela, že se něco stane s Piou, ale ono ne. Skvěle vymyšlené a mega překvapivé (aspoň pro mě – nekoukat na trailery je opět výhodou). Neskutečně mě bavily i ty flashbackové prostřihy scén, hlavně ty, které postupně vysvětlovaly úvod pilotu. Líbil se mi taky ten menší plot twist s detektivem (a líbil se mi i samotný detektiv :D). Naopak manželka mi přišla děsně podezřelá. Možná to teda bylo naschvál, a jestli jo, tak se jim to povedlo, vůbec jí nevěřím.

Pilot měl naprosto perfektně vyvážený děj, postavy, napětí, vtip a akci. Zase nám něco ukázalo enormní sílu internetu a sociálních sítí, a byť to nebylo pojato až tak brutálně jako třeba v Black Mirror (hned jsem si u sledování vzpomněla na ten 1. díl s unesenou britskou princeznou), aktuální mi to přijde víc než kdy předtím. Jsem mega zvědavá, jak se dopátráme k tomu, co se skutečně stalo.

Říkala jsem si ale, co tam sakra plánují natahovat na celých 8 epizod, a tak jsem šla trošku pátrat. Zjistila jsem, že každý díl bude vyprávět již proběhlé či právě probíhající události z pohledu jiné klíčové postavy, takže bychom měli zjistit, co se u koho konkrétně děje a jak to všechno spolu souvisí. Pokud si seriál udrží tempo, které nasadil tady, věřím, že to bude tak moc skvělé, jak to zní. Už se nemůžu dočkat, až to dokoukám!

  • všechno tam perfektně šlapalo – od příběhu, přes postavy a obsazení, až po hudební podkres
  • akční, napínavé i vtipné
  • detektiv
  • epizody se zaměřením na jednotlivé postavy
90 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Zajímavý nápad na příběh. Nevím, jestli by ta tíživá atmosféra nevyzněla lépe ve filmovém zpracování, ale za sebe osobně vítám spíše formu minisérie. Moc dobře vím, že na filmy nemám čas, takže bych se k němu pravděpodobně nikdy nedostala. Takto seriál míří do mého watchlistu a těším se, až si pustím další díly.

Herecké obsazení je parádní. Nevím, jak to bude v dalších dílech, v tom prvním byla hlavní hrdinkou sestra „oběti“, které se bez problémů dařilo vše táhnout. Celkem je tu postav docela dost, ale nikdo nemá prostor vyniknout, protože příběh se soustředí především na samotnou kritickou událost a sbírání zhlédnutí.

Po prvním díle si vůbec nedokážu představit, kam se příběh bude dále vyvíjet. O to víc to platí kvůli tomu, že pilot byl zakončen cliffhangerem. Předpokládám, že dodávka bude prázdná, ale co dál? Nečekala jsem, že se dostaneme k pěti milionům tak rychle, opravdu si neumím představit, co se bude v dalších dílech řešit. O to víc se těším, až se na ně mrknu.

  • herecké obsazení
  • výborné téma
  • udržuje si napínavou atmosféru
  • možná by působilo intenzivněji jako film
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
janulam11

janulam11

Ok, tak jste mě přesvědčili ;), TOHLE si ještě do to-watch přidám :D.
před 2 roky
kumla

kumla

Během dvou dnů jsem to zkoukla a jsem příjemně překvapená. Myslela jsem si, jak jsem hned v 1. díle...
před 2 roky
ragelly

ragelly

Taky mám dokoukáno a souhlasím s ostatními. Parádní minisérie, která je zajímavě udělaná, odhaluje nové...
před 2 roky
Další články k tématu