4. 8. 2021

Novinka pod lupou: The Prince (HBO Max)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Prince
Žánr animovaný, satira, komedie
Stanice HBO Max
Premiéra 29. 7. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 13 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh je vyprávěn očima šestiletého prince George, který je synem prince Williama a Kate. Seriál se inspiruje populárním instagramovým účtem od Garyho Janetti, který má téměř milion followerů. Seriál nabídne satirický pohled na život George, nejmladšího dědice britského trůnu, a radosti a strasti plynoucí z úlohy královského potomka.

Trailer

A jaký je náš ortel?

🤣 Tak to byla dobrá pííííp. Četla jsem, že Britové tuto satiru tvrdě kritizují, no nedivím se jim. Pokud vidí královskou rodinu jako něco skoro svatého a pak natrefí na tohle dílko, tak musí být asi docela v dobrém šoku.

Já jsem se ale bavila dobře. Dění v královské rodině až tak nesleduju, vůbec netuším, jaké tam panují vztahy. Ono je to jasné, že nikdy nikdo neví, co se odehrává za zavřenými dveřmi, jaké charaktery jednotliví členové rodiny mají. Kdo ví, třeba je tento seriál blíže realitě, než by se mohlo zdát. Ale jasné je, že by ho nikdo neměl brát vážně, protože jeho primárním cílem je samozřejmě dovést všechny postavy a jejich jednání do krajnosti.

Když k tomu přistupujete jako ke komedii, která v sobě realitu nijak neodráží, tak se na to kouká dobře. A hlavně se necítíte pohoršení, abyste si museli vylévat srdíčko na internetu a kritizovat tvůrce, co si to vůbec dovolují.

Dál ve sledování pokračovat nebudu, protože já a animáky nejdeme dohromady. Ale těch 13 minut uteklo dobře a důvodů k zasmání se tu našlo vícero.

  • je to vtipné
  • někomu citlivějšímu může při sledování z rozčílení prasknout žilka
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Panebože, co jsem to zase viděla! Tahle urážlivá ala satirická komedie je vážně výsměch. Zvlášť, když to má být z pohledu prince George, kterému je osm let (!!).

Vážně mě mrzí, co z toho nakonec HBO udělalo. Byla jsem zvědavá a svým způsobem se i těšila. Marně. Měla jsem, co dělat, abych pilot vůbec dokoukala (a to má necelých 14 minut). Povedlo se až na druhý pokus. Poprvé jsem to v půlce musela vypnout.

Tohle je urážka a ani jako satira se to nedá brát s nadsázkou. Zvlášť když se přihlédne k faktu, že původní premiéra byla odložena, kvůli úmrtí prince Philipa… A oni si přesto dovolí vypustit tento paskvil (o některých scénách nemluvě), nemám slov! Už hodně dlouho mě nic tak nepohoršilo (v seriálové sféře), jako toto. Hrůza a nikdy víc o tomto seriálu nechci slyšet!

  • scéna s Harrym a Meghan
  • krátká stopáž
  • animace
  • amerikanizace britské královské rodiny
  • téměř vše (bohužel)
10 %
Mé hodnocení
WillowPurple
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
chisko6

chisko6

Dovedu si představit, jak se Britům musí vařit krev v žilách při satirizaci jejich milované královské...
před 2 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Koukla jsem na trailer (takže vlastně sedmina prvního dílu) a dost nuda, no.
před 2 roky
Tulrika

Tulrika

Já si myslím, že si královská rodina nic takové nezaslouží. Jsou to přeci lidi. Celý život s médii,...
před 2 roky
Další články k tématu