24. 10. 2021

Novinka pod lupou: CSI: Vegas (CBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název CSI: Vegas
Žánr Krimi
Stanice CBS
Premiéra 6. října 2021
Vysílání středa
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence A Million Little Things, Chicago P.D. (Policie Chicago), American Horror Story
Tipovačka

O čem to je?

CSI se vrací zpět do města, kde to všechno před dvěma dekádami začalo. Kriminální laboratoř je v ohrožení. Současní pracovníci přivítají zpět své bývalé kolegy a přátelé, aby společně využívali nové techniky a získali důkazy k zadržení vrahů a dalších zločinců.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Tak já vám nevím, má cenu vůbec něco psát? Toto je jeden ze seriálů sezóny, na který jsme se všichni moc těšili. Nevím, jak u vás, ale mně stačily první tóny znělky a byl jsem úplně naměkko a nadšený (co musel udělat návrat na plac pro herce a štáb, že). Všechno, co následovalo potom, už bylo jen třešničkou.

Jsem neskutečně spokojený s tím, jak se podařilo vrátit do hry původní tým. Příběh má smysl, někam směřuje a je nenucený. Sice jsem v první chvíli přemýšlel, jaká je škoda, že už nikdo z týmu v laborce nedělá, ale vlastně je to tak dobře. Je tu spoustu nových postav, které se sem hodí, přinášejí něco nového a hlavně posunují CSI do nové doby. Za mě je tu ale jedna věc, Hugo mi po pilotu zatím moc nesedl jako náhrada za Ala.

Líbí se mi, že seriál je dějově vystavěný na původním CSI, ale vlastně dokazuje, že by se obešel i bez toho. Případ nového týmu by sám o sobě díl neutáhl, ale všechno ostatní má potenciál. Takže věřím, že u CSI: Vegas nepůjde o jednosezónní záležitost, ale o novou stabilní kriminálku, která by se mohla i osamostatnit (teda samozřejmě asi všichni moc rádi uvidíme aspoň část starého týmu pravidelně po kupě).

Už teď se těším na další díly, hlavně teda protože je to prostě návrat Kriminálky Las Vegas, ale zároveň mě už v pilotu baví ten posun v čase, ale držení se zajetých kolejí. Snad to dává smysl. Zkrátka a dobře, pořád je to kriminální laboratoř, seriál se pořád nesnaží hrát si na něco, co není, ale zároveň jsou tu moderní metody a nové postupy, o kterých se v době vzniku původního seriálu před dvaceti lety mohlo všem jen zdát. Já se prostě těším na nové případy a na tu starou dobrou atmosféru.

  • znělka
  • moderní přístup
  • staré známé milované tváře
  • smysluplný návrat
  • milované CSI
90 %
Mé hodnocení
jesmot

Ty jo, věříte mi, že jak začala hrát znělka a uslyšela jsem Whoooooo are you, skoro mi vrhly slzy do očí? :-)

I když je televize každý rok přeplněná kriminálkami všech typů, jsou klasiky, které prostě umí. Před dvěma dekádami bylo CSI průkopníkem svého žánru a rozhodně to nebyla náhoda. To spojení zločinů a soustředění se na forenzní důkazy a moderní vyšetřovací techniky bylo něco, co jsme často neviděli. A nutno říct, že to funguje i o dvacet let později.

Moc se mi líbilo, jak se staré známé postavy (konkrétně Sara) vrátily do své staré laborky a nestačily koukat, jak se to všechno za poslední roky změnilo. Člověk si ani neuvědomí, jak moc jde doba dopředu a jaké technické vymoženosti jsou nyní k dispozici. Off topic, ale dokonce jsem před pár dny četla, že díky novým způsobům vyšetřování odhalili vraha známého jako Zodiac Killer, který řádil tuším v 60. letech. To je prostě neskutečné a je to moc dobře, že to mají zloduši a kriminálníci čím dál těžší.

Je paráda vidět opět známé tváře, ale ani noví pracovníci laborky nejsou vůbec špatní. Je to nová generace, nečekám, že zaujmou místo původních, ti jsou nenahraditelní. Ale rozhodně mi zatím všichni sedí. Líbí se mi i to, že je případ serializovaný a napojený na naše hrdiny. Jsem určitě zvědavá, jak se bude vyvíjet dál, dám si ho celý maratonem, protože očekávám, že tady budou v každém díle slušné cliffhangery.

  • návrat známých tváří
  • CSI značka a vše, co k ní patří
  • serializovaný příběh
  • samotný případ
  • zmodernizování laboratoře
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
fabec1222

fabec1222

Měl jsem po trailerech obavy, jak to bude celé fungovat, ale jakmile se na scéně objeví někdo z původní...
před 2 roky
Katka Mrkvicová

Katka Mrkvicová

Docela jsem se toho bála. Jakmile jsem ale zaslechla první tońy znělky, bylo to jako obléci pohodlný starý...
před 2 roky
fabec1222

fabec1222

Tak od března konečně i na Nově :) Pod názvem Kriminálka Vegas
před 61 týdny
Další články k tématu