21. 12. 2021

Novinka pod lupou: Firebite (AMC+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Firebite
Žánr fantasy, upírský, nadpřirozený
Stanice AMC+ (Austrálie)
Premiéra 16. 12. 2021
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 41 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Tyson a Shanika jsou domorodí australští lovci. Jejich cílem je bojovat proti poslední kolonii upírů, která je zabydlená uprostřed jihoaustralské pouště.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Po úvodní scéně jsem byla nadšená – konečně tu je další správný šílený seriál na způsob počátků Z Nation nebo ve stylu Ash vs. Evil Dead, nějaká ujetina, u které všechny nechuťárny perfektně fungují.

Bohužel, s přibývajícími minutami se z toho stalo docela obyčejné upírské drama bez špetky zábavnosti. Pilot si nedokázal udržet tempo z úvodní scény a ve výsledku jsem z něj tedy spíše zklamaná.

Přijde mi, že australské kousky jsou dvojího druhu. Jeden parádně zábavný, druhý zvláštní, nesoucí se v divné rovině, která mi nesedí. Firebite patří do druhé kategorie. Nevím, jestli je to postavami, prostředím, hudbou, atmosférou… asi vším dohromady. Dokonce ani můj oblíbený australský přízvuk mi tady nevykouzlí úsměv na tváři, tak nějak mi k seriálu nesedí.

Celé mi to přišlo jako hodně nízkorozpočtová záležitost. Téma je fajn, ale zpracování trošku drhne a brání mi užít si seriál naplno. Další díly vynechám.

  • úvodní scéna
  • masky
  • pokles po vydařeném úvodu
  • nesympatické postavy
  • vypadá to hodně levně
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu