27. 11. 2021

Novinka pod lupou: Hawkeye (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Hawkeye
Žánr marvelovka
Stanice Disney+
Premiéra 24. 11. 2021
Vysílání středa
Délka pilotu 47 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Bývalý Avenger Clint Barton alias Hawkeye má v New Yorku zdánlivě jednoduchý úkol: vrátit se na Vánoce ke své rodině. Když se však objeví hrozba z minulosti, Hawkeye se neochotně spojí s Kate Bishop, dvaadvacetiletou zkušenou lučištnicí a svou největší fanynkou, aby odhalil zločinné spiknutí.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Můj nejočekávanější seriál z MCU je tady a rovnou říkám, že nezklamal. Clint je jedna z mých nejoblíbenějších postav vůbec, moje nedoceněná láska, a já jsem neskutečně šťastná už jen za to, že KONEČNĚ po 10 letech dostává tolik pozornosti, kolik si zaslouží. Těšila jsem se jako malé dítě na Vánoce. Nebo jako já na Vánoce, to vyjde nastejno. Miluju Vánoce, miluju Hawkeye, miluju fialovou! A tak jsem se letos již podruhé u sledování pilotu samým blahem málem rozbrečela (poprvé u Shadow and Bone v dubnu). Tohle je pro mě jednoduše splněný sen.

Jeremyho Rennera jsem opěvovala již nedávno u Mayor of Kingstown, ale výslovně ho pochválit musím i tady. Jeho Clint je prostě klenot a já jsem upřímně dojatá a vděčná, že tenhle počin vůbec mohl vzniknout. Skoro stejně boží ale byla taky Hailee Steinfeld! Marvel opět předvedl brilantní casting, protože ta role jí sedla jako zadek na hrnec. Kate Bishop mě mega bavila, vypadá to na parádní charakter včetně vynikajícího backgroundu a bezva psa.

Nejlepších bylo hned úvodních 5 minut, kde jsme viděli návaznost na první Avengers a epickou Clintovu scénu (tam ty slzy fakt přišly). Dokonalost. Celý děj byl jinak odlehčený, protkaný senzačním soundtrackem ve vánočním duchu a výborným typickým marvelovským humorem. “Rogers The Musical” mě totálně dostal. Jako takhle, i my na našem dobrovolnickém nízkorozpočtovém táboře “Avengers” v roce 2018 měli lepší Avengers kostýmy, ale byl to tak boží cringe! Bavilo mě to a stejně tak Clintovy výrazy u toho. Na druhou stranu nám pilot ukázal i smutnější stránku situace, vzpomínky na Natashu nebo třeba nápis “Thanos was right”. Au.

Byla jsem moc ráda i za to, že se ukázala Laura Barton v podobě Lindy Cardellini a taky za návrat k Roninovi. Jsem si jistá, že seriál má a bude mít spoustu much, ale já je fakt nevnímala ani nevyhledávala, natož abych je tady šla vypíchnout. Plánuju si to celé čistě užít, což se mi úspěšně dařilo už teď, a to nás to nejlepší určitě teprve čeká. Na závěr byl tento luxusní pilot zakončený songem “It’s the Most Wonderful Time of the Year” a tím, že jsem si šla googlovat synonyma ke slovu “boží”, abych se celý názor neopakovala. Co víc si přát.

  • JEREMY RENNER
  • Hailee a její Kate Bishop
  • Vánoce a vánoční soundtrack
  • humor!
  • návaznost na Avengers
  • celý pilot je jedno velké plus už jenom proto, že existuje
100 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Zrovna tak přemýšlím nad tím, jak by marvelovky jsou vlastně všechny úplně stejné. Baví mě, ne že ne. Ale už je toho tolik, že mi to pomalu začíná splývat. Třeba už si vůbec nevzpomínám, o čem byl pilot Falcon and Winter Soldier, a to je to jen pár měsíců, co jsme ho měli v Novince pod lupou.

Hawkeye patří také do této kategorie. Když ho sleduju, bavím se. Ale není tam nic, kvůli čemu by pro mě byl nezapomenutelný. Možná je to jen první díl, takový rozjezd, a pořádně si to užiju až při maratonu celé série (seriálu). První díl nás seznamuje s postavami, především tedy těmi, které ještě neznáme z filmů. Samotný Hawkeye má trošku méně prostoru než jeho nová budoucí parťačka, ale to ani tak moc nevadí. Rozhodně není utlačovaný a my alespoň máme možnost seznámit se s novou akční hrdinkou.

Když už jsem se dotkla té akce, tak i té jsme se v pilotu dočkali. Nebylo jí přemnoho, ale ani nechyběla úplně. Maličko jsem se ztrácela v záporácích a zločincích, ale to určitě spraví právě maraton. Velké plus je pro mě vánoční New York, který je prostě kouzelný, i když chybí sníh.

Zatím toho moc víc říct nejde. Další díly si určitě pustím, zatím ale jen příjemný nadprůměr bez nějakých nadšených emocí.

  • prostředí vánočního New Yorku
  • marvelovky nikdy nezklamou
  • zábavná akce
  • sympatické postavy
  • chybí mi tam jiskra
  • Hawkeye se zatím moc nepředvedl
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
sandokan555

sandokan555

Za mna.. cakal som trochu viac .. davam tak 60-70% po vzhliadnutych 2 castiach. Trosku to prehanaju stym...
před 2 roky
Sitheren

Sitheren

Za mě dobrý. Hawkeye byl vždycky kliďas. Dost to táhne Kate Bishop, která evidentně je připravována na novou...
před 2 roky
carolos

carolos

3.epizóda seriálu Hawkeye »SPOILER«
před 2 roky
Další články k tématu