27. 3. 2021

Novinka pod lupou: ¿Quién Mató a Sara? (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název ¿Quién Mató a Sara? (Kdo zabil Saru?)
Žánr drama, thriller, mystery
Stanice Netflix (Mexiko)
Premiéra 24. 3. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Alexova sestra byla zabita během opravdu divné nehody, ze které je obviněn a následně i usvědčen. Po 18 letech za mřížemi se dostává ven a jediné, co chce je pomstít se Rodolfovi Lascanovi, osobě osobně odpovědné za smrt jeho sestry. Věci se ale začnou komplikovat, když Alex naváže vztah s Elisou, nejmladší dcerou Lazcena. Když zjistí, že Rodolfo je nevinný začne pátrat po skutečném viníkovi. Někom, kdo se po celou dobu držel ve stínu…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak přemýšlím, jestli koukat dál. Začátek vypadal zajímavě, ale celkově mi tento díl v rámci dnes sledovaných pilotů nijak neutkvěl v paměti.

Seriál tvoří současná dějová linka a flashbacky na dobu, kdy byli hrdinové mladí a kdy došlo k tragédii. Byla tu jakási snaha o umělecký filtr při zobrazení flashbacků – zpomalené záběry, pastelové barvičky, ale působilo to na mě spíše rušivě. Scény byly až moc útržkovité a nedýchla z nich na mě ta správná mystery atmosféra, jakou bych si představovala.

Ani herci mi nepřišli extra sympatičtí. Mladé verze ještě beru, ale dospěláci ničím nevyčnívali, navíc mi docela dlouho trvalo, než jsem přišla na to, kdo je kdo, protože všichni vypadají na jedno brdo. Stejně tak i postavy jsou hodně nevýrazné a nezanechají ve mně žádný dojem. Nejsou nesnesitelné, ale ani sympatické.

Celý pilot na mě působí tak trošku ospale, nevýrazně – je mi ukradený. A to je špatně.

  • slibná úvodní scéna
  • záhada ohledně pachatele
  • celé je to jeden velký průměr
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Nerada před začátkem sledování seriálů nebo filmů koukám na trailery. Vždycky mi to strašně moc prozradí, a to mě štve. Nicméně tady jsem to udělat měla, nebo jsem si alespoň měla pořádně přečíst (a hlavně zapamatovat) anotaci. Jako asi jsem ji četla, ale poté úplně vypustila, takže když jsem si pilot zapla jako vždycky v originálním znění s anglickými titulky, musela jsem se někde skoro v půlce epizody vrátit k úvodní scéně a projet to znovu, protože jsem byla těžce zmatená kdo je kdo a jestli ten hlavní hrdina, co ho pouští z vězení, byl Sary přítel nebo bratr nebo kdo že to vlastně :D Ale všechny tyhle problémy bych si byla ušetřila, kdybych si předem nastudovala aspoň tu anotaci a nešla do pilotu jen na základě plakátu a názvu.

Moc mě bavily ty flashbacky, které provázely celý pilot. Občas se sice objevily takové děsně přehnané slow-mo scény, ale jinak se mi ten koncept rozhodně líbil. Álex, hlavní hrdina, mi byl sympatický už od začátku, takže mu fandím, a zbytek obsazení si myslím taky sedl. Vypadá teda docela evidentně, kdo by asi tak Saru mohl chtít zabít, takže předpokládám, že přesně tak to nebude (snad). Každopádně by bylo fajn zodpovědět název dřív, než to zruší, protože prodloužení pro 2. sérii mi říká, že se to v té 1. nedozvíme.

Extrémně dramatickým thrillerům moc neholduju (takže berte v potaz fakt, že na ně nejsem žádný expert), ale tohle na mě působilo tak akorát. Definovala bych to jako takový příjemně střídmý mix mystery, thrilleru a akce, sem tam s nějakou erotikou nebo něčím odlehčenějším. V průběhu děje jsem měla tak milion otázek, ale pilot mi je postupně hezky zodpovídal, a věřím, že když budu koukat dál, bude mě to bavit ještě víc. Za mě ideální na maraton.

  • příjemný mix žánrů
  • nenudilo a uteklo to jako voda
  • flashbackový koncept
  • intro
  • nic moc nového
80 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Furiant

Furiant

Ano, jak už jsem právě psal na timeline, postupně se z toho ta telenovela stala. Místo, aby se řešilo,...
před 3 roky
chisko6

chisko6

Mohla bych vyzkoušet, už jenom proto, abych si zaplnila další stát na mapě:D
před 3 roky
miskina

miskina

A mě se to líbilo! :-)Dala jsem to jako maraton. Ze začátku jsem si říkala, že je jasné kdo a proč zabil...
před 3 roky
Další články k tématu